В рамках проєкту «Світло без ртуті» у Тернополі модернізували вуличне освітлення на 47-ох вулицях

В рамках проєкту «Світло без ртуті» у Тернополі модернізували вуличне освітлення на 47-ох вулицях

29.04.21 11:18 0 421
Цими днями у Тернополі завершується перший етап спільного проєкту Тернопільської міської ради та Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO) «Реконструкція системи зовнішнього освітлення м. Тернопіль «Світло без ртуті»», головне задання якого – досягнути екологічного та енергоефективного ефекту шляхом виведення з експлуатації ртутних світильників зовнішнього освітлення міста.

«Реалізовується проєкт у Тернополі з вересня 2020 року. За цей період вдалося виконати роботи з реконструкції системи зовнішнього освітлення на 47-ми вулицях міста та замінити 1740 ртутних ламп на сучасні світлодіодні світильники, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Це дозволить скоротити витрати електроенергії на світлоточках в 5 разів, відтак щороку економія спожитої електроенергії складатиме більше, ніж 500 тисяч кВт електроенергії, або більше 2 млн грн. Знизяться і видатки на утримання системи зовнішнього освітлення. Адже термін функціонування світлодіодного світильника в три рази більший, ніж ртутної лампи - світлодіодні лампи мають ресурс від 50 000 годин роботи. В рік LED-світильник в середньому світить 3500 годин, а це мінімум 14 років роботи».

В ході реалізації проєкту додатково було встановлено 51 нову опору освітлення, замінено 49,5 км самоутримуючих проводів та встановлено 3 шафи управління.

Наразі у Тернополі тривають підготовчі роботи до другого етапу із заміни 898 світильників на 22-ох вулицях Тернополя: вул. Генерала Тарнавского; вул. Будного; вул. Героїв Крут; вул. Вербицького; вул. Бродівська; вул. Коновальця; вул. Новий Світ; вул. Вільхова; вул. Наливайка; бульв. П. Куліша; бульв. Данила Галицького; вул. Карпенка; вул. Громницького; вул. Петриківська; вул. Князя Острозького; вул. Микулинецька; вул. Винниченка; вул. Чубинського .

Роботи другого етапу плануються завершити до кінця літа 2021 року.

Тернопільська міська рада дякує головному інвестиційному раднику Північної Екологічної Финансової Корпорації в Україні (NEFCO) Юлії Шевчук та керівнику фонду Е5Р в Україні в 2010-2019 роках Андерсу Лунду за допомогу у реалізації проекту.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: США можуть скоротити ...

КОМЕНТАРІ