Хабар за сприяння в отриманні групи інвалідності - керівник МСЕК постане перед судом

Хабар за сприяння в отриманні групи інвалідності - керівник МСЕК постане перед судом

29.04.21 08:39 0 354
Рівненською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників міжрайонної медико-соціальної експертної комісії. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що виконувач обов'язків керівника однієї із міжрайонних МСЕК, організував та одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття іншою міжрайонною МСЕК рішення щодо надання жителю Рівненської області 3 групи інвалідності. Чоловіка викрили на початку квітня.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фонд «Повернись живим» ...

КОМЕНТАРІ