Прокуратура Болгарії заявила про зв’язок отруєння Ґебрева та вибухів у Болгарії та Чехії. Розшукують росіян

Прокуратура Болгарії заявила про зв’язок отруєння Ґебрева та вибухів у Болгарії та Чехії. Розшукують росіян

29.04.21 09:36 0 402
Прокуратура Болгарії має достатньо даних, щоб зробити обґрунтоване припущення про взаємозв'язок між отруєнням торговця зброєю Еміліяна Ґебрева в 2015 році в Софії, вибухами на чеських військових складах у 2014 році та чотирма схожими випадками на військових заводах та складах у Болгарії між 2011 і 2020 роками. Про це 28 квітня повідомила речниця головного прокурора країни Сійка Мілева, інформує болгарська служба Радіо Свобода.

Раніше цього місяця прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш офіційно звинуватив російську військову розвідку, відому як ГРУ, у підриві військових складів у Врбетицях у 2014 році.

Згодом з'ясувалося, що там зберігалися матеріали, що належали болгарській збройній компанії ЕМКО Еміліяна Ґебрева, який був отруєний у квітні 2015 року.

У прокуратурі Болгарії нагадали, що на початку 2020 року трьох громадян Росії, які все ще перебувають у розшуку, заочно звинуватили в цьому замаху. За словами речниці, «з великим ступенем імовірності» можна стверджувати, що вони «належать до ГРУ». Речниця головного прокурора також підтвердила, що безпосередньо перед отруєнням Ґебрева та ще двох чоловіків у 2015 році на болгарській території було щонайменше шість осіб, яких підозрюють у цій справі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Bellingcat пропонує нові дані щодо вибухів на артскладах у Чехії, болгарського торговця зброєю і України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центрі Тернополя біля ...
Наступна новина: Срібні ланцюжки: переваги

КОМЕНТАРІ