Як вибрати школу косметології?

Як вибрати школу косметології?

29.04.21 08:54 0 1150

Адже від якості освіти безпосередньо залежить чи станете ви успішним затребуваним косметологом або даремно витратите час і гроші. У пошуку підходящої школи косметології, майбутні учні заходять в інтернет і просто тонуть в потоці інформації. І кожна установа стверджує, що саме у них кращі педагоги, відмінні програми і оптимальні ціни.
Тому далі, ми розглянемо ряд об'єктивних параметрів, які розкажуть про школу краще кричущої рекламної вивіски. Ну а розповість нам про це співробітник міжнародної школи естетики «Ольвія»: olvia.in.ua.

Наявність у навчального закладу освітньої ліцензії

Згідно із законом, освітня ліцензія повинна бути у всіх, хто береться навчати і проводити атестацію. Але закон дотримуються далеко не всі. Деякі навчальні заклади і не думають купувати офіційний статус. Досить поширений варіант, коли школа працює за договором з іншим навчальним закладом, у якого з ліцензією все в порядку. Така схема цілком легальна. Але майте на увазі, що і диплом ви отримаєте від імені іншого навчального закладу.
Інформація про ліцензії повинна, бути, доступна з головної сторінки сайту навчального закладу.

Наявність медичної ліцензії

Така ліцензія не обов'язкова. Але для установ, які навчають за медичними спеціальностями, бажана. Вона дає можливість обладнати свою навчальну медичну базу. Це питання також вирішують шляхом укладення договору з тими, у кого є така база. Але, в такому разі, краще заздалегідь з'ясувати, як далеко доведеться їздити для відпрацьовування медичних навичок.

Можливість отримати сертифікат спеціаліста державного зразка

Це офіційний документ МОЗ, який присвоює випускнику відповідну кваліфікацію. Необхідний, щоб працювати з будь-якої медичної спеціальності, до якої відноситься і сестринська косметологія. При цьому, форма власності навчального закладу значення не має. Сертифікати державного зразка можуть видавати як державні, так і приватні школи, які мають медичну ліцензію.

Розташування школи

Зрозуміло, що саме зручне розташування, це те, що ближче до дому або місця роботи. Але всім в цьому питанні не догодиш, тому великі школи намагаються розміститися ближче до центру, бажано в межах кільцевої лінії метро. Вивчаючи розташування школи, постарайтеся також з'ясувати, як довго вона знаходиться за вказаною адресою. Бували випадки, коли на стадії набору учнів школа показує одне приміщення, а заняття в підсумку проходять в який-небудь тісній кімнаті на незручній околиці.

Кількість власних педагогів

Запрошені «викладачі-зірки» це, звичайно, добре, але саме штатні педагоги визначають якість і стиль навчання в школі. Деякі школи заманюють учнів гучними іменами, на практиці ж заняття ведуть зовсім інші люди, а славнозвісне світило читає одну-дві лекції.

Компетенція педагогів

Хто саме буде присвячувати вас в професію? Вчорашні випускники курсів з середньою медичною освітою? Або практикуючі лікарі, кандидати або доктора медичних наук з великим досвідом роботи? Скільки в педагогічному складі медсестер, лікарів, кандидатів і докторів наук, викладачів без медичної освіти, викладачів з визнаними міжнародними дипломами (ITEC, CIDESCO, SIBTAC) показник, який безперечно варто врахувати перш, ніж оплатити курси косметолога.

Скільки років на ринку?

У школах, які працюють давно, як правило, вже добре налагоджений процес навчання; сформований викладацький склад. Такі школи оснащені всім необхідним і дорожать своєю репутацією. З новими школами, як пощастить. Не виключено, що в результаті там будуть «вчитися вчити» на вас. І ви почуєте:

  • ліцензія в процесі отримання;
  • навчальні матеріали привезуть завтра;
  • вибачте, група не набралася і початок занять переноситься (а ви вже відпустку взяли).

Ну а випускників, які могли б розповісти про реальний стан справ, мало або зовсім немає.

Відгуки випускників

Цей параметр може бути самим інформативним. Постарайтеся включити інтуїцію і відокремити справжні відгуки від липових, об'єктивні скарги від претензій «двієчників», що шукають винних у своєму поганому навчанні. Зверніть увагу на кількість відгуків: у великих популярних шкіл їх, як правило, багато. Але якщо всі відгуки позитивні це привід поставитися до них трохи критичніше. Важливо також і те, як виглядають відгуки. Наприклад, деякі школи просять своїх випускників писати відгуки від руки і потім розміщують на своєму сайті їх відскановані копії, а це потребує додаткової перевірки на справжність.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 117)
Наступна новина: Від COVID-19 за добу ...

КОМЕНТАРІ