У Рівненській області сільського голову підозрюють у вимаганні неправомірної вигоди

У Рівненській області сільського голову підозрюють у вимаганні неправомірної вигоди

30.04.21 09:43 0 353
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України, 27.04.2021 викрито сільського голову однієї із територіальних громад Рівненської області після одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Зокрема, за версією слідства, чоловік вимагав 15 тис грн у вигляді благодійної допомоги за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності особі на території сільської ради. Так, після перерахунку зазначеної суми грошових коштів на розрахунковий рахунок та отримання ним підтвердження операції його викрили правоохоронці.

Слідчі дії тривають. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вирішується питання про відсторонення його від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ