«Інформація з обмеженим доступом» – у МВС відповіли,чи призначалася зброя з Врбетицях для Нацгвардії

«Інформація з обмеженим доступом» – у МВС відповіли,чи призначалася зброя з Врбетицях для Нацгвардії

30.04.21 12:59 0 410
У Міністерстві внутрішніх справ не спростували і не підтвердили, чи призначалися для підпорядкованої йому Національної гвардії боєприпаси, знищені в Чехії в 2014 році.

На запит Радіо Свобода у пресслужбі МВС послалися на державну таємницю.

«Відповідно до статті 8 Закону України «Про державну таємницю», статті 1.4.7 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Центрального управління Служби безпеки України 23 грудня 2020 року № 383, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 січня 2021 року за № 52/35674, запитувані відомості мають ознаки інформації з обмеженим доступом», – йдеться у відповіді.

Читайте також: Bellingcat пропонує нові дані щодо вибухів на артскладах у Чехії, болгарського торговця зброєю і України

Запит Радіо Свобода стосувався того, чи призначалися для Національної гвардії боєприпаси, знищені внаслідок вибуху в чеській Врбетиці 2014 року. Власник боєприпасів, болгарський підприємець Еміліан Ґебрев, був отруєний «Новічком» у 2015 році, як вважає болгарське розслідування, через те, що постачав озброєння МВС України і Національній гвардії, яка є в його структурі.

Увечері 17 квітня прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш повідомив, що існує обґрунтована підозра про причетність працівників російської військової розвідки, відомої як ГРУ, до вибухів на складах озброєнь у Чехії восени і взимку 2014 року. Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков відкинув звинувачення, назвавши їх «безпідставними». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прокуратура Болгарії заявила про зв'язок отруєння Ґебрева та вибухів у Болгарії та Чехії. Розшукують росіян

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: слідчі обшукали ...
Наступна новина: Апеляційний суд пом’якшив ...

КОМЕНТАРІ