Чим гофроящик відрізняється від звичайної картонної коробки?

Чим гофроящик відрізняється від звичайної картонної коробки?

30.04.21 20:47 10 1240

Всі люди в світі давно звикли використовувати картон, різних видів і типів щільності, в повсякденному житті. Складно уявити будинок або офіс, а особливо склад без коробок і ящиків. У них зберігається одяг, взуття, різного роду речі та навіть продукти. Вони служать для перевезення меблів, відправлення посилок і транспортування товарів.

Також, люди часто зберігають різні подарункові упаковки, адже вони мають дуже привабливий зовнішній вигляд і їх можна використовувати в якості скриньки. З першого погляду здається, що вся упаковка однакова. Однак, абсолютно вся тара відрізняється за типом виробництва, товщина і матеріалами, які входять до складу. Далі, ми розглянемо чим відрізняються ящики з гофрокартону від звичайних картонних коробок. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Лідерпак", в якій ви безпосередньо можете купить гофроящик в Україні.

Що собою являє гофроящик?

Гофроящик - це тип тари, який проводиться з тришарового, п'ятишарового або семишарового гофрокартону. Головною його метою є пакування різної комерційної продукції. Матеріалом для виготовлення таких ящиків служить картон в три або п'ять шарів (плоский папір чергується з хвилеподібним картоном).

Також, є кілька основних типів конструкцій:

  • складні зі з'єднаннями за типом замка;
  • складні з чотирма клапанами;
  • складні з торцевими клапанами;
  • обгорткові з суцільним дном;
  • нескладні;
  • збірні і з кришкою, яка відкривається;
  • пенального типу.

Вони мають досить-таки широкий діапазон застосування. Наприклад, в сфері продовольчих продуктів або фармацевтики і хімічних засобів.

Сировина для виробництва гофротари можна отримувати від переробки макулатури. Це сприятиме збереженню навколишнього середовища та економії ресурсів. Крім того, це зменшує фінансові витрати.

З переваг можна виділити:

  • маленьку вагу;
  • компактне зберігання і перевезення вантажів;
  • універсальність упаковки;
  • багаторазове використання та простоту в утилізації;
  • раціональну ціну.

Картонна коробка: в чому різниця?

Картонна коробка відрізняється від гофроящика тим, що в її складі немає шарів. Картон, по суті, є дуже товстим папером, який, в основному виробляють завдяки переробці макулатури. Так от чого ж залежить, який матеріал вибрати: картонну коробку або ящик з гофрокартону?

Для того, щоб підібрати оптимальний варіант, звертають увагу на:

  1. механічну міцність, вологостійкість, жиростійкість та газонепроникність;
  2. властивості запечатування матеріалу, технологічну сторону обробки (чи можна його склеювати, зварювати), технологічну сторону упаковки товарів;
  3. вартість матеріалу.

Під час експлуатації, коробка повинна бути стабільної форми. Саме від цього залежить здатність тари зберігати вміст від механічних впливів і втрат, а також якість перевезення та захист під час транспортування. Конструкція і механічні характеристики картону впливають на ступінь стабільності упаковки.

Їх визначають за кількома факторами:

  • товщина матеріалу;
  • орієнтація волокон в картоні та напрямок гофри в гофрокартоні;
  • вологість матеріалу.

Товщину вибирають виходячи з параметрів і габаритів продукції, який в майбутньому буде упакований: обсяг, маса - чим вони більші, тим більше зростає товщина необхідної стінки.

Для проектування коробки важливо враховувати той факт, що картон і гофрокартон мають істотні відмінності в плані механічних особливостей і властивостей по довжині та ширині листів. Міцність і жорсткість картонного листа вище по довжині ніж по ширині. Що ж стосується гофрокартону, то тут все залежить від напрямку гофри, так як він має багато шарів.

Також, багато залежить від вологості навколишнього середовища. Обидва матеріали мають високий рівень гігроскопічності. Чим більше вологи вбирається, тим гірше стають механічні характеристики коробки. Щоб уникнути подібного результату, іноді на поверхню коробок наносять спеціальне покриття для захисту.

Як визначити форму і габарити тари?

Перед виготовленням гофротари та картонної тари враховуються деякі вимоги:

  1. мінімізація витратного матеріалу;
  2. форма і параметри коробки повинні відповідати всім логістичним вимогам;
  3. конструкція для збирання та упаковки товарів повинна бути технологічною;
  4. зручність у використанні;
  5. естетично привабливий зовнішній вигляд.

Важливу роль відіграє уніфікація, тобто доведення форм і розмірів до однієї системи. Це знижує виробничі витрати та сприяє автоматизації серійного виробництва. Також, упаковка повинна бути придатною для автоматичного складання, розміщення в ній товарів і формування групової модульної упаковки, це одна з найважливіших вимог.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 101)
Попередня новина: Дистанционное обучение: ...
Наступна новина: Преимущества просмотра ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
mrkstblv - 01.05.21

Було цікаво почитати !!!

аватар країна
BoberMod - 01.05.21

Восхитительно..

аватар країна
otvezitemenyanatehno - 01.05.21

ух ти...

аватар країна
BOSSGAMEBOT - 01.05.21

Досить цікава і пізнавальна тема

аватар країна
CAPTP - 30.04.21

Большое спасибо. Очень полезная информация

аватар країна
tuda1408 - 30.04.21

Добавлю эту статью в закладки.

аватар країна
andwerm9 - 30.04.21

відмінна інфа

аватар країна
ka0313r - 30.04.21

У вас абстрактное мышление

аватар країна
MyPixelAffair - 30.04.21

Восхитительно..

аватар країна
Brocatz - 30.04.21

Було цікаво почитати !!!