З початку року поліція передала до суду 6 справ про перешкоджання журналістській діяльності – МВС

З початку року поліція передала до суду 6 справ про перешкоджання журналістській діяльності – МВС

04.05.21 12:04 0 505
Від початку року поліція передала до суду шість справ, пов'язаних з перешкоджанням журналістській діяльності. Про це заявив директор Департаменту комунікації МВС України заявив під час онлайн-дискусії Інституту масової інформації «Свобода преси. Український контекст», повідомили у міністерстві.

Як заявили у міністерстві, протягом І кварталу 2021 року розпочато досудове розслідування за 48 кримінальними правопорушеннями, пов'язаними з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів, з яких за статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України – 37, за статтею 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) КК України – 11.

Зокрема, у Харківській області за фактом перешкоджання розпочали сім проваджень, у Запорізькій і Києві – по п'ять, у Закарпатській та Одеській – по чотири, у Донецькій, Львівській та Херсонській – по три, у Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській – по два, у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Черкаській областях та ГУ Нацполіції в АР Крим – по одному. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист «Схем» про підпал редакційного авто: слідство досі не встановило замовників та організаторів злочину

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Бангладеш внаслідок ...
Наступна новина: Держсекретар США назвав ...

КОМЕНТАРІ