Білорусь: нова акція протесту може відбутися 9 травня

Білорусь: нова акція протесту може відбутися 9 травня

04.05.21 11:33 0 493
Один з лідерів Координаційної ради білоруської опозиції Павло Латушко заявив, що 9 травня, у День Перемоги, в Білорусі відбудуться вуличні акції проти режиму Олександра Лукашенка.

В інтерв'ю німецькому виданню Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) Латушко сказав, що через соцмережі закличе білорусів у цей день виходити на вулиці. Він нагадав, що 9 травня в Білорусі, як і в Росії, відзначається день перемоги над гітлерівською Німеччиною у Другій світовій війні. «Якщо Лукашенко дозволить побити протестуючих 9 травня, він увійде в білоруську історію як фашист», – наводить «Німецька хвиля» слова опозиціонера.

Відповідаючи на питання про те, чи знаходиться зараз Білорусь на шляху до фашизму, Латушко сказав, що Лукашенко ніколи не приховував своє захоплення «порядком», встановленим Адольфом Гітлером. За словами опозиціонера, нинішні політичні репресії в Білорусі – найстрашніші за останні 40 років», і закликав країни Європи до більш активних дій, щоб зупинити «терор».

В акаунтах інших білоруських опозиційних лідерів, зокрема Світлани Тихановської, поки немає згадок про акцію протесту 9 травня. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко повідомив, кому перейде влада в Білорусі, якщо з ним щось станеться

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Єврокомісія пропонує ...
Наступна новина: У Бангладеш внаслідок ...

КОМЕНТАРІ