Якими бувають туристичні палатки?

Якими бувають туристичні палатки?

05.05.21 13:53 5 934

На зміну незручним, громіздким, важким і жахливо непривабливим брезентовим наметам, які промокають, прийшли сучасні туристичні палатки Norfin, що позбавлені всіх недоліків своїх попередників. Сьогодні ринок переповнений численними моделями цих виробів, які відрізняються один від одного не тільки ціною, але різними технічними характеристиками. Як же не розгубитися у всьому цьому розмаїтті? Нумо розберімося.

Види туристичних палаток:

  • Високогірні. Вони поділяються на 2 підвиди: експедиційні та штурмові. Перші мають жорстку конструкцію та стійкі до вітру, тому використовуються у випадках, коли необхідно тривалий час перебувати на одному місці. Штурмові намети незамінні в походах, де відбуваються часті та короткі стоянки. Такий виріб має невелику вагу, що дуже практично, коли його доводиться постійно нести з собою.
  • Для середньогір'я. Вони об'єднали в собі всі якості, характерні високогірним конструкціям: вони зручніше, хоча важче штурмових, проте легше експедиційних. Як правило, в каталогах онлайн-магазинів вказується рекомендоване призначення виробу.
  • Рівнинні. Вони зазвичай беруть в нескладні та короткострокові походи, на пікніки, прості виїзди за місто на вихідні. Їх плюси — доступна вартість, невелика вага, простота в експлуатації. Конструкції цього типу відрізняються високим комфортом. Деякі моделі можуть бути забезпечені вентиляцією та антимоскітними сітками. А для більшої зручності в них може бути передбачено кілька кімнат з високими стелями та великими тамбурами, а також вікна, коридори.

По суті, конструкція будь-намети є каркасом з натягнутим на нього тентом. Однак модель може також відрізнятися за формою. Цей параметр важливий не тільки з естетичної, але й з практичного боку.

Найбільш популярними на сьогодні вважаються:

  1. «півсфера»;
  2. «напівбочка»;
  3. «труна»;
  4. «намет»;
  5. «будиночок».

Відіграє вирішальну роль у виборі потрібної палатки, адже від цього параметра залежить місткість конструкції та комфорт людей, які в ній знаходяться. Виробники завжди вказують, на скільки персон розрахований виріб, проте деякі мітки все ж не відповідають дійсності, тому краще керуватися вказуються розмірами. На двох персон вистачить палатки шириною 130- 140 см, трьох -170-180 см, а чотирьох від 210 см.

Вага

Цей критерій найчастіше є визначальним при виборі намету, оскільки навіть школяр знає, що важку річ зовсім непросто нести на далекі відстані. Тому багато досвідчених походнікі вибирають легкі конструкції, які не перевищують 1,2 кг на кожну людину. Таким чином, чотиримісна палатка не повинна важити більше 5-6 кг. Хоча існують і більш легкі моделі, які позбавлені додаткових і часто необов'язкових елементів. Намагайтеся не брати те, без чого можна просто обійтися.

Сезонність

Активним походников, які не уявляють своє життя без природи і пригод, важливо мати таку палатку, яка захистить їх від вітру та зігріє в зимову холоднечу, а влітку захистить від москітів, комарів і променів палючого сонця. Такими універсальними властивостями володіють четирьохсезонні вироби, проте до їх мінусів слід віднести велику вагу. Трьохсезонні палатки непогано захищають від дощу, невеликого снігопаду, при цьому забезпечуючи тінь в жарку погоду. Так звані літні палатки мають хорошу вентиляцію, тому використовуються в літніх походах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Gagarin37 - 05.05.21

О чем глаголят все эти люди в комментах?

аватар країна
allstarz - 05.05.21

я в захваті від Вашого стилю

аватар країна
Kir_il - 05.05.21

вирішив допомогти і Разшарив статтю в соц. мережах

аватар країна
kaldubasina - 05.05.21

клас!

аватар країна
supervolodya - 05.05.21

Добавил в закладки