Генпрокурор Чехії допустив призупинення справи про вибухи у Врбетицях

Генпрокурор Чехії допустив призупинення справи про вибухи у Врбетицях

06.05.21 09:21 0 441
Генпрокурор Чехії Павел Земан заявив, що кримінальна справа про вибухи в чеських Врбетицях у 2014 році, у причетності до яких підозрюють працівників російської військової розвідки, відомої як ГРУ, може бути призупинена, якщо слідству не вдасться допитати підозрюваних, повідомляють Ceske noviny.

«Від самого початку я говорив, що є тільки одна слідча версія і що не можна виключати, що кримінальну справу в кінцевому підсумку буде відкладено, якщо ми не допитаємо двох підозрюваних або не забезпечимо їх присутність. Це юридична процедура», – додав Земан.

Раніше чеське видання Seznam Zpr?vy з посиланням на джерела повідомило, що перший віцепрем'єр Чехії Ян Гамачек обговорював 15 квітня на зустрічі з чеським послом в Росії, а також представниками чеських правоохоронних органів і спецслужб, що готовий обміняти закриття розслідування вибухів на військових складах у Врбетицях на мільйон доз російської вакцини «Спутнік V» і згоду президента Володимира Путіна провести зустріч із президентом США Джо Байденом у Празі.

Чеська опозиція після цієї статті вже закликала урядовця піти у відставку. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Болгарські боєприпаси для України: що продавали Києву на початку війни і зараз?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі доставка ...

КОМЕНТАРІ