Наглядова рада Facebook залишила в силі блокування акаунта Трампа

Наглядова рада Facebook залишила в силі блокування акаунта Трампа

07.05.21 10:19 0 451
Наглядова рада Facebook залишила чинним рішення компанії про блокування акаунту колишнього президента США Дональда Трампа, заявивши, що призупинення акаунта на невизначений термін було недоречним, оскільки це спричинило за собою наслідки для свободи слова. Відтак, наглядова рада постановила, що протягом шести місяців треба визначити і обґрунтувати «співмірні заходи» на майбутнє.

У наглядовій раді підтвердили, що неодноразові необґрунтовані заяви Трампа про фальсифікацію результатів виборів і заклики до дій «створили середовище можливого серйозного ризику насильства» через його повідомлення у мережі в день заворушень 6 січня у Капітолії.

«Під час публікації постів пана Трампа існувала явна, безпосередня небезпека заподіяння шкоди, і його слова підтримки тих, хто брав участь у заворушеннях, узаконили їхні насильницькі дії», – йдеться в повідомленні.

До наглядової ради Facebook входять 20 членів, серед яких експрем'єр-міністр Данії, колишній головний редактор газети Guardian, вчені-юристи, експерти з прав людини і журналісти.

У заяві 5 травня Дональд Трамп назвав дії технологічних компаній «абсолютгною ганьбою» і звинуватив їх в порушенні його права на свободу слова. Перед рішенням наглядової ради Facebook Трамп запустив новий блог, який дозволяє іншим ділитися повідомленнями у твітері і фейсбуці, на сайті www.donaldjtrump.com. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Трамп запустив блог напередодні рішення наглядової ради Facebook щодо його акаунта

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кілька матеріалів ...
Наступна новина: Обстріл в зоні ООС: один ...

КОМЕНТАРІ