У Чехії розпочався черговий суд над учасником боїв проти України на Донбасі

У Чехії розпочався черговий суд над учасником боїв проти України на Донбасі

07.05.21 12:42 0 619
Міський суд столиці Чехії Праги почав розглядати чергову справу щодо громадянина країни, якого обвинувачують за кримінальними статтями про «терористичний напад» і «участь у терористичній групі» через його участь у боях проти України на боці російських гібридних сил.

32-річного Мартіна Кантора судять заочно – як вважають, він і нині перебуває на окупованій частині Донбасу. У разі визнання винним йому може загрожувати вирок до 20 років позбавлення волі.

За даними обвинувачення, він дістався на окуповану частину Донбасу ще 2015 року нелегально через російський Ростов-на-Дону, підписав контракт в угрупованні «ЛНР», був вивчений на сапера і снайпера, брав участь у боях проти українських військ, отримав від бойовиків «звання сержанта» і став командиром відділення, потім був членом диверсійно-розвідувальної групи і отримав від бойовиків «нагороду».

Його адвокат на суді назвав ці обвинувачення «необґрунтованими».

Також були допитані кілька свідків, які розповідали, що Кантор говорив їм про те, що хоче їхати до України воювати на боці сепаратистів.

У Чехії вже відбулося, далі відбувається чи готується кілька процесів над людьми, які брали участь у діяльності незаконних збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», що як гібридні сили Росії захопили частини Донецької і Луганської областей і визнані в Україні терористичними, або підтримували таку участь.

Зокрема, наприкінці квітня в Чехії в різних місцях країни поліція провела операцію в межах кримінальної справи, пов'язаної з залученням чеських громадян до участі в боях на Донбасі проти України. П'ять осіб були затримані і обвинувачені в терористичному нападі, участі в терористичній групі, фінансуванні тероризму і підтримці й пропаганді тероризму. Троє з них арештовані – це Іван Кратохвіл, керівник воєнізованого угруповання «Чехословацькі воїни запасу за мир» і колишній підполковник чеської армії, а також член цієї групи Мілош Оурецький і православний священник (Православної церкви Чеських земель і Словаччини) Пржемисл Іван Гадрава, відомий, як пишуть чеські ЗМІ, своєю проросійською орієнтацією. Також серед затриманих – начальниця штабу групи Андреа Крулішова. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Чехії затримали причетних до участі в боях на Донбасі проти України, підозрюють зв'язки з ГРУ Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сербії громадянам ...
Наступна новина: «Талібан» захопив ключову ...

КОМЕНТАРІ