Росія: суд відмовився визнати незаконним включення журналістки Радіо Свобода до списку «іноагентів»

Росія: суд відмовився визнати незаконним включення журналістки Радіо Свобода до списку «іноагентів»

07.05.21 08:24 0 330
Міський суд російського Пскова відхилив апеляцію кореспондента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) Людмили Савицької, яка оскаржувала її включення до реєстру «іноземних агентів».

Савицька і ще чотири людини – кореспондент Радіо Свобода Сергій Маркелов, правозахисник Лев Пономарьов, художниця і активістка Дарина Апахончіч та редактор псковської газети Денис Камалигін – були внесені у реєстр «іноземних агентів» в грудні 2020 року. Всі п'ятеро оскаржують це.

У суді 5 травня представники Мін'юсту представили як доказ проти Савицької статтю, яку вона написала про антиурядові протести, ймовірні тортури у російських в'язницях та блокування електронних комунікацій поблизу в'язниць.

Крім того, вони представили велику кількість документів з позначкою «тільки для службового користування» від Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та інших відомств, з якими Савицькій та її адвокатам не дозволили ознайомитися. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московське бюро Радіо Свобода подало терміновий позов проти Росії в ЄСПЛ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Олімпіаді вперше ...
Наступна новина: На Тернопіллі на 20 км ...

КОМЕНТАРІ