За день до вибуху у Врбетицях працівникам складу зброї дали відгул – Чеське радіо

За день до вибуху у Врбетицях працівникам складу зброї дали відгул – Чеське радіо

07.05.21 11:53 0 562
15 жовтня 2014 року, за день до першого вибуху на складі в селищі Врбетиці в Чехії, в організації якого влада країни підозрює співробітників російської військової розвідки (ГРУ), робітники складу отримали несподівану вказівку взяти відгул. У цей день склад відвідала, за даними слідства, тільки одна людина – власник збройної компанії IMEX Group Петр Бернатік, ідеться в розслідуванні Чеського радіо.

На склад боєприпасів Бернатік прийшов один, що, за свідченням працівників, було «незвично, оскільки до цього він завжди ходив перевіряти товар удвох із ким-небудь». Поведінка орендаря привернула увагу слідства. Як стало відомо Чеському радіо, в лютому 2021 року Бернатік був на 48 годин затриманий, у нього пройшли обшуки. Слідчі-криміналісти допитували його з огляду на підозру в приховуванні інформації щодо вибухів.

За даними Чеського радіо, Бернатік фігурує у справі як підозрюваний щонайменше в приховуванні фактів. Слідство з'ясовує, чи допомагав він російським агентам потрапити на склад. За словами адвоката Бернатіка, те, що працівникам за день до вибуху дали відгул і того ж дня склад відвідав власник компанії-орендаря, є збігом. Сам підприємець відмовився давати коментарі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генпрокурор Чехії допустив призупинення справи про вибухи у Врбетицях

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС готовий обговорити ...
Наступна новина: Один із фігурантів справи ...

КОМЕНТАРІ