Артезіанська свердловина: плюси та мінуси

Артезіанська свердловина: плюси та мінуси

08.05.21 20:18 0 1221

У Броварському районі є багато населених пунктів без водопроводу. Для водопостачання приватних будинків застосовуються свердловини. Артезіанські джерела поступово замінюють колодязі. Однак багато власників ділянок сумніваються, чи варто вкладати гроші в артезіанське буріння. Розглянемо, що таке артезіанська свердловина: плюси та мінуси цього типу джерела. Нумо розгляньмо основні плюси та мінуси артезіанських свердловин. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "BUR-S": https://bur-s.com/16-burenie-skvazhiny-brovarskij-rajon.html, яка безпосередньо займається бурінням свердловин в Броварах і Калиті.

Що таке артезіанська свердловина?

Це будь-яка свердловина, пробурена на напірний водоносний горизонт. Усередині такого пласта вода знаходиться під великим тиском. Після контакту з повітрям, вона піднімається вгору по стовбуру. Потім зупиняється на певному рівні. Так утворюється статичне дзеркало води.

Свердловина на воду: основні плюси

Артезіанські джерела мають багато переваг. Перерахуємо головні причини їх популярності:

  • Високий рівень водовіддачі. Дебіту вистачить, щоб забезпечити потреби заміського будинку. Буріння на вапняк часто проводиться для водопостачання підприємств.
  • Експлуатаційний термін від 50 років. Деякі джерела продовжують давати воду через 100 років після створення. Піщані колодязі служать до 12-15 років.
  • Стабільний рівень водовіддачі. Глибокі джерела не пересихають в літню спеку, не замерзають взимку. Рівень води в колодязях нестабільний і залежить від погоди.
  • Мінімум техобслуговування. Грамотно пробурена та облаштована свердловина майже не вимагає догляду. Піщані колодязі вимагають частого очищення від замулювання.

Ми виконуємо буріння та обв'язку свердловин, монтаж автономного водопроводу на ділянці. Роботи проводяться під ключ. Замовники отримують систему, готову до початку експлуатації.

Свердловина на воду: основні недоліки

Існують і мінуси артезіанської свердловини:

  • В першу чергу, це ціна. Буріння на вапняк дорожче, ніж на піщаник. Різниця пов'язана зі збільшеною глибиною та високими вимогами до інструментів.
  • Другим недоліком називають якість води. На жаль, артезіанська вода не завжди чиста. Інколи забруднення проникає глибоко в ґрунт. Але чим глибше водоносний шар, тим вища якість води. Глибокий вапняк дає більш чисту воду, ніж пісок.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 107)
Попередня новина: 4 преимуществ суши для ...
Наступна новина: Нацбанк назвав ...

КОМЕНТАРІ