Прем’єр-міністр Чехії закликав всі країни ЄС вислати «хоча б по одному» російському дипломату

Прем’єр-міністр Чехії закликав всі країни ЄС вислати «хоча б по одному» російському дипломату

11.05.21 11:08 0 439
Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш звернувся до керівництва інших країн Європейського союзу із закликом вислати хоча б по одному російському дипломату на знак солідарності з Чехією в справі про вибухи на складах боєприпасів у Врбетицях у 2014 році. Про це він заявив журналістам на неформальному саміті лідерів країн ЄС в Португалії.

«Ми завжди повинні розуміти, що коли одна держава-член піддається нападу, це фактично напад на всіх. Я попросив, щоб вони (лідери країни ЄС – ред.) розглянули питання про висилку щонайменше одного дипломата», – сказав Бабіш.

Він сказав, що закликав Європейську раду засудити й оголосити дії Росії неприйнятними.

За словами чеського прем'єра, напередодні, в перший день саміту в Порту, лідери країн ЄС також обговорювали питання про вибухи у Врбетицях в 2014 році. До обговорення цього питання планують ще повернутися на саміті Ради Європи, який пройде наприкінці травня.

Раніше Бабіш обговорив вибухи у Врбетицях із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Журналісти знайшли реального власника паспорта, яким користувався підозрюваний у вибухах в Чехії агент ГРУ 

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Путін на параді до Дня ...
Наступна новина: Чехія вимагатиме від Росії ...

КОМЕНТАРІ