У Вірменії призначені позачергові парламентські вибори на 20 червня

У Вірменії призначені позачергові парламентські вибори на 20 червня

11.05.21 10:36 0 342
У Вірменії призначені позачергові парламентські вибори, про які раніше домовилися головні політичні сили, задля чого довелося застосувати конституційний механізм зі штучними провалами голосування за призначення прем'єр-міністра.

Парламент Вірменії 10 травня, як і було домовлено, вдруге свідомо не проголосував за призначення на посаду голови уряду попереднього прем'єра Нікола Пашиняна, який подав у відставку, але продовжує виконувати свої обов'язки.

За і проти його кандидатури проголосували по одному депутату, 76 депутатів утрималися, решта з повного складу Національних зборів, парламенту Вірменії зі 132 депутатами, не голосували чи не були присутні в залі.

Таким чином, парламент, за законодавством Вірменії, розпускається, що підтвердив своїм указом президент країни Армен Сарґсян.

Він також, як було домовлено, призначив позачергові вибори на 20 червня.

Але нинішній парламент продовжить діяти до обрання нового його складу.

Про таке застосування конституційного механізму спричинення позачергових виборів Пашинян раніше домовився і з фракцією своєї партії «Мій крок», нині владної, і з головними опозиційними силами, які теж згодні на позачергові вибори.

Задля цього він 25 квітня оголосив, що подає в відставку, хоча продовжує виконувати обов'язки прем'єра в повному обсязі до призначення нового уряду новим складом парламенту. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прем'єр Вірменії Пашинян подав у відставку, щоб спричинити дострокові вибори

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ