Переваги та недоліки пластикових вікон

Переваги та недоліки пластикових вікон

12.05.21 02:04 0 761

Більшість власників нерухомості в процесі капітального ремонту своєї житлоплощі стикаються з нелегким вибором: купити металопластикові вікна або ж залишити свій вибір на перевірених роками дерев'яних. Вікна металопластикові є дуже міцними, мають приємний естетичний вигляд, не зсихаються з часом, середній термін служби складає 40 років, матеріал вікон ПВХ (полівінілхлорид) не викликає алергії і нешкідливий для оточуючих, а також вікна мають низьку теплопровідність в порівнянні з алюмінієвим профілем. Вони ніколи не промерзають, а також не схильні до ніяким атмосферних впливів (дощ, сніг і т. д.). Також відпадає потреба в регулярному (раз в 1-2 року) фарбуванні або лакуванні віконної рами.

Список переваг виглядає більш ніж вичерпним, причому до нього можна додати демократичні ціни на виготовлення і установку. Але, незважаючи на велику кількість сильних сторін, необхідно розглянути і деякі мінуси.

В першу чергу — це герметичність, яка є не тільки сильною стороною металопластикових вікон, але також і їх недоліком, оскільки вікна не пропускають повітря як ззовні, так і назовні, а це загрожує, в першу чергу, спертим повітрям, скупченням вологи всередині приміщення і, згодом, можливою появою грибка або цвілі. Уникнути такого неприємного моменту можна лише шляхом періодичного провітрювання приміщення.

До недоліків можна віднести і те, що ви не зможете самостійно усунути невеликі тріщини або подряпини на вікнах з ПВХ профілю, так як дану проблему неможливо вирішити без заміни пошкодженої секції вікна.
Металопластиковий профіль також схильний до дії вкрай низьких і високих температур, тобто відчутно стискається на морозі і розширюється при спекотній літній погоді. Подібні зміни можуть згубно позначитися на цілісності профілю, і він може тріснути.

Окремим пунктом необхідно відзначити і статичні властивості ПВХ, з якого виготовлені металопластикові вікна, вони відмінно притягують пил, що може не сподобатися деяким алергікам. Також, беручи до уваги деякі фізичні особливості, виготовлення деяких конструкцій технічно не представляється можливим, наприклад, неможливо виготовити класичні вхідні двері з арковими стулками.

Підвівши підсумок, ми домоглися своєї головної мети — поінформували кінцевого користувача про всі «плюси» і «мінуси» даної технології. Конкретних рекомендацій, де можна купити металопластикові вікна, попросту не існує, у кожного виробника вікон своя технологія виготовлення і свої конструктивні способи усунути ті самі недоліки, зазначені в вищевикладеній статті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 113)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ