У Луцькій окружній прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Луцька та Луцького району.

У Луцькій окружній прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Луцька та Луцького району.

12.05.21 12:09 0 776
У Луцькій окружній прокуратурі за участі першого заступника керівника Волинської обласної прокуратури Олега Губчака відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів міста Луцька та Луцького району, на якій обговорено стан протидії злочинності на цій території.

Розпочинаючи координаційний захід, перший заступник керівника обласної прокуратури Олег Губчак наголосив на необхідності злагодженої роботи правоохоронних органів задля забезпечення правопорядку і відчутних громадянам результатів на території обласного центру та району, в якому проживає мало не половина населення області.

У свою чергу, керівник Луцької окружної прокуратури Юрій Луцик проінформував учасників наради про реальні результати роботи правоохоронних органів, які призвели до зменшення числа злочинів певних категорій (крадіжок з квартир, грабежів, вимагань), викриття злочинної групи в складі 5 осіб, що займалася розповсюдженням в області наркотичних засобів.

Юрій Луцик, звертаючись до присутніх, також окреслив проблемні питання протидії злочинності, які потребують вирішення правоохоронцями.

Традиційно на території обласного центру рівень злочинності на 10 тисяч населення більший, ніж в середньому по області.

У І кварталі 2021 року Луцьким районним управлінням поліції закінчено досудове розслідування у 663 кримінальних провадженнях, з них до суду скеровано 171 обвинувальний акт.

Гостро стоять проблеми протидії злочинам у бюджетній та земельній сферах, незаконного вирубування лісів та використання природних ресурсів, а також запобігання правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Є проблеми і в роботі правоохоронців, адже прокурори упродовж поточного року виявляли непоодинокі факти укриття злочинів від реєстрації та випадки незаконного закриття кримінальних проваджень.

Учасники координаційної наради обговорили проблемні питання

та прорахунки у роботі, а також узгодили низку заходів задля посилення протидії злочинності.

Пресслужба обласної прокуратури
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За добу у Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ