Тихановська повідомила,що ЄС представив їй проєкт плану допомоги Білорусі

Тихановська повідомила,що ЄС представив їй проєкт плану допомоги Білорусі

12.05.21 10:46 0 333
Євросоюз представив білоруській опозиціонерці, колишній кандидатці в президенти Білорусі Світлані Тихановській проєкт Всеохопного плану щодо Білорусі, йдеться в повідомленні на сайті Тихановської.

За повідомленням, план передбачає фінансову допомогу для Білорусі та підтримку політичних і економічних реформ за участю МВФ, Світового банку, ЄБРР. Як повідомляється, обов'язкова умова для цього: допомога надійде демократичній Білорусі, а не режиму Олександра Лукашенка, в перехідний період і після нових, вільних виборів.

Тихановська подякувала ЄС за розробку плану і закликала до його якнайшвидшого втілення. Вона зазначила, що важливо діяти швидко, щоб білоруси, проти яких Лукашенко продовжує застосовувати жорстокі репресії, знали про практичні кроки Євросоюзу.

На підтримку плану виступили Координаційна рада білоруської опозиції, Народне антикризове управління і Вероніка Цепкало. Вони підписали звернення до президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн із закликом опублікувати план і підтримати ідею проведення міжнародної конференції високого рівня для розв'язання кризи в Білорусі.

Проєкт Всеохопного плану допомоги ЄС для Білорусі був представлений на онлайн-зустрічі Світлани Тихановської з Мацеєм Поповським, гендиректором департаменту Єврокомісії з політики добросусідства та переговорів із розширення. Повідомляється, що робота над документом велася останні місяці у взаємодії з командою Тихановської.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У зону ООС відбули бійці ...
Наступна новина: Самовільне будівництво в ...

КОМЕНТАРІ