Росія відповіла дзеркально на рішення Бухареста вислати з Румунії російського дипломата

Росія відповіла дзеркально на рішення Бухареста вислати з Румунії російського дипломата

12.05.21 08:57 0 342
Росія оголосила про рішення вислати з країни заступника військового аташе посольства Румунії у відповідь на рішення Бухареста вислати російського дипломата.

Посол Румунії в Росії Крістіан Істрате був викликаний 11 травня в МЗС Росії у Москві, де йому вручили ноту про оголошення персоною нон-ґрата помічника аташе з питань оборони при посольстві Румунії капітана Г.Ілієску, вказали у російському МЗС.

У заяві йдеться, що у Ілієску маж 72 години на те, щоб покинути Росію.

«Цей крок здійснений російською стороною у відповідь на нічим не обґрунтоване оголошення румунською стороною 26 квітня персоною нон-ґрата помічника військового аташе при посольстві Росії в Бухаресті», – йдеться в повідомленні.

26 квітня Румунія вислала помічника військового аташе Росії Олексія Гришаєва. У Бухаресті заявили, що зробили це через діяльність, несумісну з його дипломатичним статусом.

Вже кілька країн із Центральної та Східної Європи, що є членами ЄС і НАТО, вислали російських дипломатів минулого місяця. Москви також зробила так у відповідь. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Посольство Росії в Білорусі нецензурно відповіло країнам Балтії на рішення про висилку дипломатів Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині вилучили ...
Наступна новина: Тернопіль: розпочався набір ...

КОМЕНТАРІ