Ведмежатники: що потрібно знати?

Ведмежатники: що потрібно знати?

12.05.21 10:04 0 735

У наші дні в кожному місті існують фірми, що займаються аварійним розкриттям замків і сейфів, наприклад, medvezhatnik.kh.ua, назва яких так чи інакше пов'язане з виразом ведмежатники. У загальних рисах клієнти, яким необхідні послуги з розкриття замків, звертаються в такі фірми, розуміючи, що назва ведмежатники має пряме відношення до замків і їх розкриття.

Хто такі ведмежатники?

У словниках поняття ведмежатник трактується, як людина, що водить ведмедя - за старих часів вулицями водили великого бурого дресированого ведмедя. До наших днів професія з дресирування ведмедя прийняла більш пікантний та кримінально-романтичний образ, і зараз ведмежатники розкривають замки та сейфи на законних підставах. Поняття ведмежатники мало місце бути в кримінальній злодійському середовищі ще з кінця дев'ятнадцятого століття. За однією з версій, посилаючись на кримінальний жаргон, ведмежатниками називали зломщиків сейфів, так як великі сейфи тоді називали ведмідь, по інший велику міцну монтировку називали капустянка і міцного чоловіка вміє силою розкривати замки відповідно ведмежатник.

Викликаючи майстра з розкриття замків багато клієнтів вважають, що замок розкривати обов'язково приїде колишній злодій домушник або відсидів за пограбування чоловік, але це не так. У наші дні професія ведмежатник користується великою популярністю, а майстри з розкриття замків мають вищу технічну освіту, зареєстровані в федерації по замкам, і головне-не мають кримінального минулого.

Опанувати професію ведмежатник може кожен, при цьому необхідними якостями будуть посидючість, аналітичний розум, чутливість пальців рук, м'язова пам'ять, уважність. Бажання розкривати замки буде мало. Але головною запорукою успіху професійного ведмежатника є багаторічний досвід розкриття замків. Для визначення методів розкриття справжній професіонал повинен представляти механізм замку і розуміти, як поводяться елементи при здійсненні маніпуляцій. Для цього необхідно представляти кожну з викриті моделей замків індивідуально, знати принципи роботи механізму і мати інформацію про заводських дефектів замку. Для грамотної маніпуляції відмичками необхідні знання в галузі фізики.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 112)
Попередня новина: Португалія: інспекторів ...
Наступна новина: На Волині за підроблення ...

КОМЕНТАРІ