У Росії ув’язнили та оштрафували двох журналістів,які писали про корупцію – CPJ

У Росії ув’язнили та оштрафували двох журналістів,які писали про корупцію – CPJ

13.05.21 09:44 0 349
Базований у Нью-Йорку «Комітет захисту журналістів» (CPJ) закликає владу російської республіки Татарстан не оскаржувати апеляції двох журналістів, яких визнано винними у втручанні в дорожній рух та непокорі поліції.

Суд у Татарстані 9 травня засудив Олексія Соловйова та Даміра Манжукова. Перший отримав п'ять днів адміністративного арешту, другий сплатив штраф на суму 2000 рублів (це менш як 800 гривень) і був відпущений.

Журналісти заперечують висунуті проти них звинувачення, повідомив Соловйов, додавши, що він подав апеляцію у своїй справі. За його словами, Манжуков також планував це зробити. Соловйов додав, що поліція не повернула обладнання, яке було вилучено під час арешту.

Соловйов та Манжуков працюють на веб-сайті «Росдержава», який пише про випадки корупцію в поліції. Їхні канали на YouTube регулярно публікують відео на ті ж теми і отримують десятки тисяч переглядів.

В оприлюдненій 11 травня заяві «Комітет захисту журналістів» закликав владу не оскаржувати апеляцію журналістів, негайно звільнити Соловйова з-під варти, повернути обладнання та «забезпечити… можливість виконувати свою роботу без тиску та переслідувань з боку держави». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Захист «Схем» про підпал редакційного авто: слідство досі не встановило замовників та організаторів злочину

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі про ...
Наступна новина: У центральній частині ...

КОМЕНТАРІ