Килими в інтер'єрі - плюси и мінусі

Килими в інтер'єрі - плюси и мінусі

13.05.21 19:21 2 756

Зараз набувають особливої ​​популярності різні килими та килимові покриття. Вони активно використовуються в інтер'єрі будь-яких кімнат, як громадських, так і житлових. При цьому бувають абсолютно різні по виду: з довгим або коротким ворсом, з малюнками або зовсім без них, натуральні або синтетичні. Продовжувати цей список можна скільки завгодно, але краще в загальному вигляді оцінити найголовніші переваги та найбільш яскраві недоліки будь-яких килимів в інтер'єрі. Ну а детальніше про килими в інтер'єрі читайте на сайті ratio.ua.

Переваги килима в інтер'єрі:

  • Килим - «родзинка» кімнати. Він може бути головною і найяскравішою прикрасою і бути найбільш важливим акцентом інтер'єру незалежно від його дизайну і якості. Головне тут - правильно підібраний колір і розмір килима. Тобто, при бажанні привернути увагу до підлоги кімнати, а саме до килимового покриттю, це дуже вдале і практичне рішення.
  •  З килимом тепліше. Це дійсно так. Особливо актуально збереження тепла підлоги в холодну пору року, при постійному суворому кліматі або просто у власному будинку, де найчастіше підлоги холодні навіть в опалювальному приміщенні. Так що вибір килима в даному випадку не тільки виправданий, але й повністю необхідний.
  • М'якість і затишок. Це особливо важливо, якщо є зовсім ще маленькі діти або люди похилого віку. Килим в кімнаті для них - найбільш важлива і приємна зона, яка дарує затишок і розслаблююча.

Мінуси килима в інтер'єрі:

  • Килим - це великий «мішок». Навіть якщо його постійно пилососити та мити килим, з часом, накопичує пил, ворсинки й навіть бактерії. При цьому в кімнаті значно погіршується повітря, а страждають від цього в першу чергу алергіки. Так що килим доведеться прибирати або міняти, що доставляє певні клопоти.
  • Ціна. Килими, навіть синтетичні, досить дорого коштують. Ціна часто може відштовхнути і вибір буде зроблений не на їхню користь.
  • Будь-яка пляма на килимі буде помітною. І при цьому зовсім не важливо, зіпсує воно зовнішній вигляд або буде відчуватися при ходьбі по самому килиму. Якщо пляма не виводиться ніякими засобами, наприклад, пляма від зеленки, килим доведеться міняти або викидати, що вкрай неприємно для власників, вже заплатили чималу ціну за цей аксесуар.
  • Неправильно підібраний до інтер'єру килим тільки зіпсує зовнішній вигляд кімнати. При цьому він свою функцію «привернення уваги та головний акцент в кімнаті» буде теж виконувати. При виборі килима помилитися досить просто, і це принесе чимало клопоту надалі.

Висновки

Як і у будь-якого предмета інтер'єру, у килимів є прихильники, які їх дуже люблять застосовувати і включати в дизайн приміщень, але є і противники, які вважають будь-який килим марною тратою грошей і пережитком минулого. Але кожен покупець має право оцінити всі плюси і мінуси майбутньої покупки й прийти до свого вердикту: розміщувати килим в інтер'єрі кімнат чи ні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 107)
Наступна новина: Чи потрібні килими в ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Fortnox - 13.05.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
omeganebula - 13.05.21

Блог зроблений дуже професійно, і легко читається