Чи потрібні килими в інтер'єрі?

Чи потрібні килими в інтер'єрі?

13.05.21 19:31 6 492

Багато людей напевно пам'ятають, що в 90-х роках килими в інтер'єрі вітальні та спальні були одним з головних елементів декору. Але потім все змінилося. Ми так довго уникали цього елемента в своєму будинку, що навіть відстали від світової моди. А ви знаєте, що в 2018 році килим в інтер'єрі - один з головних трендів в дизайні? З цього приводу пропонуємо заново подивитися на головний антітренд нульових, розібрати його плюси і мінуси і, можливо, відправитися в магазин за своїм першим килимом. Ну а більш детальну інформацію ви знайдете на сайті ratio.ua.

Килими в інтер'єрі: трохи про асортимент

Ринок великий. З тих пір, як старі килими були виселені з квартир, з'явилися не просто красиві, а й дуже красиві, а ще й неймовірно стильні екземпляри. Технології теж зробили крок вперед, тепер навіть штучні матеріали і машинне виробництво стало мало відрізнятися від шовкових, бавовняних і вовняних килимів ручної роботи.

Стилістика також обширна. Сьогодні килим можна підібрати до будь-якого інтер'єру, він буде гармонійно підкреслювати обраний стиль. Сьогодні килими в інтер'єрі можуть мати різний малюнок і текстуру. Треба тільки правильно підібрати цей аксесуар до свого інтер'єру.

А тепер про переваги і недоліки килимів в інтер'єрі.

Плюси килима в інтер'єрі:

  • Це красиво. Яскраві красиві килими в інтер'єрі можуть стати головним акцентом вашого будинку. Якщо ви не ризикуєте використовувати активні кольори в оформленні приміщення, то килим в інтер'єрі вітальні якраз може стати тим самим яскравим елементом, що притягає погляди. А якщо раптом набридне, його можна просто прибрати.
  • Відчуття затишку. Пояснити це неможливо, але там, де на підлозі є килим, стає затишніше і тепліше. До речі, це прекрасне рішення проблеми холодної підлоги. Набагато приємніше вранці вставати з ліжка не на холодну підлогу, а на м'який пухнастий килим з довгим ворсом.
  • Це модно. Є кілька видів килимів, які в тренді не тільки в цьому році, але і вже стали класикою, а значить, виходити з моди поки не збираються. Це східні орнаменти, строгі геометричні візерунки (найчастіше зустрічаються в оформленні скандинавських інтер'єрів), рогожки (ткані килимки з джуту або бавовни), шкурки (звичайно, без лапок, хвостів тощо).

Мінуси килимів в інтер'єрі:

  • Це дорого. Натуральний килим ручної роботи дійсно коштує дорого. Але, як було вже сказано, штучні матеріали не гірше за якістю і більш доступні за ціною.
  • Статистична електрика. Шерсть та деякі штучні матеріали сильно електризується, особливо взимку, коли повітря пересушене опалювальними приладами. Але бавовняні та інші ткані килими цим не грішать.
  • Складно чистити. Добралися до головного мінуса. Якщо килим невеликий, то його можна самостійно почистити або попрати, але з великим без допомоги професіоналів впоратися буде непросто. Складні плями зажадають зусиль, і, звичайно, щотижнева волога чистка теж займе якийсь час. В цьому плані невеликі килимки, звичайно, виграють.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 104)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Dmezik - 13.05.21

Полезного много нашла для себя

аватар країна
JamesRandy96 - 13.05.21

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
Chizhikov93 - 13.05.21

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
momo666 - 13.05.21

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
bulat02 - 13.05.21

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
Fediral - 13.05.21

Цікава стаття, дякую. Цікавить: чи буде продовження?