Устаткування для басейну: головні різновиди

Устаткування для басейну: головні різновиди

13.05.21 22:37 0 601

Перед тим, як збудувати собі басейн, необхідно розглянути устаткування, яке буде потрібне для комфортної експлуатації такого місця для плавання. Нумо його розгляньмо. Ну а розповість нам про це співробітник компанії, в якої безпосередньо це обладнання можна придбати. 

До числа необхідного обладання для облаштування басейна відносяться:

  • Установка фільтрації. Вода, яка надходить в ємкість нерідко виявляється забрудненою. Просто подивіться на воду, яка надходить з водопроводу - її неможливо пити без попереднього очищення. Використання басейну без установки фільтрації завдає шкоди всім його системам, а що ще важливіше - здоров'ю власника. Якщо басейн використовується великою кількістю людей, це ще й негігієнічно, сприяє поширенню деяких видів захворювань.
  • У чашах використовується система механічного очищення на основі кварцового піску. Підбір правильного обладнання дозволяє фільтрувати навіть найдрібніші частинки, постійно підтримувати воду свіжою. Використання такого рішення необхідно для постійної експлуатації резервуара.
  • Скіммер. За допомогою такого пристрою проводиться забір води. При цьому скіммер також використовується для того, щоб фільтрувати велике сміття. У поєднанні з системою фільтрації, скіммер служить для того, щоб забезпечувати правильну циркуляцію і постійне очищення води.
  • Нагрівальна система. Після того, як була проведена фільтрація, воду часто потрібно нагріти. У басейні повинна підтримуватися температура, комфортна для людини. Як правило, принцип роботи такого нагрівача дуже простий. Нагрівання відбувається за рахунок теплообміну або поточного електрообігрівача. У першому випадку проводиться підключення до бойлера, що встановлюється в будинку і це потрібно враховувати при розрахунках навантаження на опалювальну систему. Поточна система нагріває рідину в результаті її проходження через центральні частини системи. Зверніть увагу на те, що при використанні нагрівача також застосовується і датчик температури. Він необхідний для того, щоб оптимізувати систему і подавати сигнал про початок нагріву в тому випадку, якщо стовпчик термометра опустив нижче комфортних для людського організму значень.
  • Зворотні форсунки. Якщо скіммер застосовується для того, щоб забирати воду, то форсунки використовуються для її повернення після того, як був проведений нагрів або очищення. Правильний монтаж форсунок - завдання для фахівця, так як потрібно продумати де саме вони будуть знаходитися і провести підключення відповідно до встановлених параметрів.
  • Донні елементи. В якості таких елементів виступає донний злив, а також донний пилосос. Злив використовується для того, щоб повністю спорожнити воду з басейну. Це потрібно для того, щоб почистити дно і стіни, провести повну дезінфекцію. Пилосос використовується для того, щоб забирати осілі на дно великі елементи сміття. Зверніть увагу на те, що використання з резервуарами, пристосовані як ручні, так і роботизовані моделі, які застосовуються для справного забору сміття в ємностях з великою глибиною.
  • Система освітлення. Сучасні басейни просто неможливо уявити без системи освітлення. Вона прикрашає простір і робить його безпечнішим в нічний час. Для таких цілей застосовуються спеціальні прожектора, а також точкове освітлення. Правильна гідроізоляція повністю виключає можливість псування освітлювального обладнання в результаті попадання води. Зверніть увагу на те, що для правильної експлуатації освітлення необхідно використовувати трансформатор. Монтаж освітлення резервуара - дуже відповідальне завдання, так як правильна ізоляція - це запорука того, що ніхто з тих, що купаються не отримає будь-яких пошкоджень і завжди буде залишитися в безпеці.
  • Елементи, що підвищують зручність експлуатації. До таких елементів відносяться всілякі поручні і сходи. Користуватися басейном без них було б набагато складніше. При покупці потрібно звернути увагу на те, щоб матеріал виготовлення протистояв високої вологості, появі корозії і міг працювати в різних умовах кислотності. Перевага віддається виробам з нержавіючої сталі, а також пластиковим елементам.
  • Нарешті, в числі використовуваних пристроїв виділяються і частини автоматики. Вони необхідні для того, щоб забезпечити правильну взаємодію різних елементів обслуговування резервуара. У комплексних системах управління часто передається на пульт - це зручно і практично, дозволяє забезпечити належну роботу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 119)

КОМЕНТАРІ