У Рівненській області з початку року злочини проти довкілля завдали збитків на майже 1 мільйон гривень

У Рівненській області з початку року злочини проти довкілля завдали збитків на майже 1 мільйон гривень

14.05.21 08:09 0 345
Керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький взяв участь у виїзному засіданні обласної комісії ТЕБ та НС на Сарненщині. Там, з-поміж іншого, обговорювали також питання додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та протидію кримінальним правопорушенням проти довкілля, що є одним з пріоритетних напрямів у роботі органів прокуратури.

Звертаючись до присутніх на нараді голів територіальних громад та очільників райдержадміністрацій, керівник обласної прокуратури наголосив, що охорона довкілля – це, насамперед, їхня відповідальність. Оскільки більшість зареєстрованих правопорушень здійснюють саме місцеві жителі громад. Тому керівникам на місцях, у співпраці з органами контролю та правоохоронцями, варто зосередити увагу на законності використання земель, лісів, а також видобуванні різного роду корисних копалин.

« Крім того, як свідчить статистика, від 25 до 40% жителів колишніх 5-ти, а нині 2-ох об'єднаних північних районів, впродовж останніх 10-ти років не отримують ніяких офіційних доходів. Тому сприяння та належний контроль з вашого боку за легалізацією трудових відносин – запорука зменшення обсягів незаконної діяльності жителів вашої громади» - зазначив Андрій Рудницький.

Також керівник обласної прокуратури зазначив, що за 4 місяці 2021 року до судів області вже скеровано майже півсотні обвинувальних актів у кримінальних провадженнях щодо таких правопорушень. Встановлено збитків на майже 1 мільйон гривень.

«Зберегти нашу екосистему ми можемо лише спільними зусиллями. Я впевнений, що кожна громада має свою програму, спрямовану на захист навколишнього середовища. Також ви можете долучитись і шляхом інформування правоохоронних органів про незаконний видобуток бурштину, порубку лісів, випалювання деревного вугілля або інший злочин, який завдає шкоди екології. Ми теж, зі свого боку, докладаємо усіх зусиль для протидії таким кримінальним правопорушенням.» - підсумував Андрій Рудницький.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Прокуратура передала до ...

КОМЕНТАРІ