На Тернопіллі внутрішньо переміщені особи отримали можливість придбати власне житло

На Тернопіллі внутрішньо переміщені особи отримали можливість придбати власне житло

14.05.21 10:14 0 364
Постановою №451 Питання надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW) від 28 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив Порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів гранту у розмірі 25,5 млн євро, наданих Урядом Німеччини через Кредитну Установу для Відбудови (KfW).

Кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім'ю).

Об'єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

Для участі у програмі буде сформовано окремий реєстр громадян на базі чинних реєстрів, які ведуть регіональні управління Держмолодьжитла.

Після включення до реєстру кандидатів на отримання послуги розпочинається участь у відборі переможців. Переможців обиратиме Держмолодьжитло за допомогою генератора випадкових чисел.

Бажаючим отримати кредит необхідно поповнити реєстр громадян, а саме зареєструватися, щоб стати учасником програми.

Зареєструватись можна скориставшись порталом ДІЯ (оформити заявку на порталі – авторизувати, пройти весь шлях реєстрації та відправити заявку) або в регіональному управлінні Держмолодьжитла.

Прийом заяв для участі в програмі почнеться 17 травня 2021 року.

Адреса : м.Тернопіль, вул. М.Грушевського, 8;

4 пов.; 444,445,446 каб.; тел. 43-09-78.

Відстежувати актуальні новини можна на сайті www. http://tr.molod-kredit.gov.ua

Фейсбук Держмолодьжитло Тернопіль https://www.facebook.com/Ternopilmolodkredit.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ