Заміна технічних рідин на авто

Заміна технічних рідин на авто

14.05.21 16:49 1 486

Автомобіль будь-якої марки потребує регулярного догляду. Від цього залежить довговічність вашого «залізного коня», а також можливість якомога довше уникати тривалого і дорогого капітального ремонту. Що ж потрібно зробити автовласникові в першу чергу? Варто подбати про своєчасну заміну технічних рідин авто. Наприклад, якщо довго не міняти гальмівну рідину — це загрожує:

  • збоями в роботі гальмівної системи;
  • зниженням ефективності гальм;
  • збільшенням гальмівного шляху;
  • ДТП.

Нумо розберімося які технічні рідини потрібно міняти. Ну а розповість нам про це співробітинк інтернет-магазину https://avtooil.com.ua/, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Які технічні рідини в авто потребують заміни?

Перелічимо основні види, які повинні знати всі автовласники для технічного обслуговування автомобіля:

  1. Масло в коробці передач. Коробка передач передає крутний момент двигуна на привід коліс. Завдяки цьому, машина розганяється максимально плавно і швидко. Не варто забувати про заміну трансмісійного масла (наприклад, Castrol Manual EP мінералка 80W90).
  2. Моторне масло. У машині іноземного або вітчизняного виробництва потрібно обов'язково перевіряти рівень масла у двигуні і періодично міняти його. Якщо рівень нижче норми, потрібно негайно долити відсутній обсяг засобу (як варіант - Castrol GTX Ultraclean 10W40 напівсинтетика 4 л).
  3. Охолоджуюча рідина. Антифриз або тосол не допускає перегріву мотора. Якщо рівень охолоджувальної рідини буде дуже низьким, велика ймовірність, що авто починає перегріватися. Ця рідина знаходиться всередині радіатора. Її рівень можна перевірити, зазирнувши під капот машини і відкрутивши кришку радіатора або розширювального бачка антифризу. Двигун при цьому повинен, бути виключений. Як приклад — антифриз синій концентрат (-80 0 С) від Hepu.
  4. Гальмівна рідина. Щоб уникнути збоїв в роботі гальм машини, не варто нехтувати перевіркою і заміною гальмівної рідини. Ємність з нею розташовується під капотом автомобіля. Крім рівня рідини, варто звернути увагу і на її відтінок. Колір повинен бути золотисто-коричневим. Якщо тон темніший — приступайте до заміни гальмівної рідини. Як варіант, ось на цю DOT-4, 0,5 л TRW PFB450).
  5. Рідина для гідропідсилювача. Гідропідсилювач рульового управління допомагає легко і м'яко крутити кермо вашого авто. Якщо рівень рідини в цій системі знижений, автовласник може почути характерні поскрипування в рульовому колесі. Під капотом машини знаходиться спеціальний резервуар з цим розчином. Можна візуально оцінити його кількість, просто заглянувши всередину бачка. Порада автовласникам: занадто низький рівень рідини для гідропідсилювача — тривожний «дзвіночок», можливий витік розчину з системи рульового управління. Рекомендуємо звернутися в автосервіс для проведення діагностики.
  6. Рідина для очищення лобового скла. Розчин необхідно періодично доливати до відповідного бачок. На сучасних моделях авто встановлений спеціальний датчик, який повідомляє про низький рівень рідини в бачку для очищення лобового скла. Тут є нюанс: взимку краще залити розчин, розрахований на низькі температури. Залишаючи літню рідину на холодну пору року, автовласники ризикують бачком. Останній може пошкодитися від замерзлого засобу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 98)
Наступна новина: Основные поломки мясорубок

КОМЕНТАРІ

аватар країна
unclrfs - 14.05.21

Велике спасибі, прикольно написано креативно