Як вибрати хороший будинок для людей похилого віку?

Як вибрати хороший будинок для людей похилого віку?

17.05.21 16:19 6 571

У більшості країн рівень народжуваності і смертності знижується, а вік населення зростає. У світі стає все більше людей старшого віку, і вони потребують догляду. Причому мова не тільки про самотніх людей, адже родичі не завжди справляються. Один з варіантів вирішення — будинок для престарілих.

Як вибрати будинок престарілих?

Основні моменти, на які слід звернути увагу при виборі будинку для літніх людей:

  • Розташування. Перед тим як підібрати пансіонат для людей похилого віку, ви можете визначитися зі зручною геолокації. З відповідних варіантів слід зупинитися на тих, які розташовані в екологічно сприятливих районах і передбачають хорошу внутрішню інфраструктуру (паркувальні місця, огорожі, відеоспостереження).
  • Потреби вашого родича. Відвідайте обраний пансіонат перед заселенням. Якщо ваш родич маломобільний, зверніть увагу на наявність пандусів, поручнів, ліфтів, широких дверних прорізів для колясок і інші особливості. У спеціалізованій установі повинні бути передбачені всі потреби постояльців.
  • Кваліфікований персонал. Поцікавтеся, скільки постояльців доводиться на 1 співробітника установи. Оптимальний показник — не більше трьох-чотирьох. Крім цього, ви можете попросити надати документи про медичну освіту, дізнатися про стаж роботи з літніми людьми.
  • Перелік послуг. Перед тим як вибрати будинок для літніх людей, складіть список основних потреб свого родича і дізнайтеся, чи буде він забезпечений необхідним. Деяким постояльцям потрібна допомога в щоденному гігієнічного догляду, проведення оздоровчих заходів та ін.
  • Правила пожежної безпеки. Будинки для людей похилого віку повинні регулярно проходити перевірки і надавати відповідні відомості на першу вимогу клієнтів. У будівлі обов'язково повинні бути присутніми запасні виходи, вогнегасники, схеми евакуації і сучасна протипожежна сигналізація.
  • Санітарні норми. Перший показник їх недотримання — наявність сторонніх запахів у приміщеннях, які можуть свідчити як про неякісне прибирання, так і про максимально можливій кількості постояльців. У кімнатах і приміщеннях загального користування не повинно нічим пахнути, на видимих поверхнях не повинно бути пилу, літні люди повинні охайно виглядати тощо.
  • Обідня зона. Обов'язково відвідайте кухню і їдальню. Відповідно до сучасних норм зона приготування їжі повинна бути обладнана професійною технікою і посудом з нержавіючої сталі. Якщо ви побачили звичайні меблі та побутові прилади, то це говорить про порушення.
  • Пральня. У пансіонаті для людей похилого віку, розташованому в передмісті, обов'язково повинна бути власна пральня. Тільки в цьому випадку установа може гарантувати своїм підопічним регулярну зміну постільної і натільної білизни, тобто дотримання норм гігієнічного догляду. Це повинно бути окреме приміщення з професійними пральними машинами, сушильними шафами і прасувальними столами.
  • Технічне оснащення. Зверніть увагу на обстановку в кімнатах. У сучасному будинку для літніх повинні бути присутніми функціональні ліжка з протипролежневими матрацами і підйомними механізмами, кнопки виклику персоналу, приліжкові килимки з датчиками руху і інші технічні засоби, що підвищують зручність і безпеку вашого родича.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 107)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
barbqqq - 17.05.21

Корисного багато знайшла для себе

аватар країна
Jackson63 - 17.05.21

Мені сподобалося!

аватар країна
holly_cholly - 17.05.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
Crutt - 17.05.21

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
sireugene - 17.05.21

Звідки берете інфу для постів якщо не секрет?

аватар країна
NikTarutin - 17.05.21

Это просто бомба!!!