Переваги та недоліки купівлі побутової техніки в інтернеті

Переваги та недоліки купівлі побутової техніки в інтернеті

17.05.21 21:02 0 1714

Обсяг продажів різних товарів через інтернет неухильно зростає. Це відноситься і до побутової техніки. Багато покупців все частіше вважають за краще придбати потрібні їм електроприлади через глобальну мережу, наприклад, в інтернет-магазині https://pcshop.ua/, замість того щоб ходити по магазинах електроніки. Далі, ми розглянемо основні перваги та недоліки купівлі побутової техніки онлайн.

Переваги:

  • Економія часу. Найбільш актуально це для жителів великих міст, які постійно зайняті різними справами. З іншого боку, сервіс доставки додому товарів, куплених в інтернет-магазинах, в великих містах дуже розвинений. Покупець має можливість вибрати потрібний йому товар, не виходячи з дому і не витрачаючи свій час на поїздки по безлічі магазинів. Для переходу з одного сайту на інший йому потрібно зробити всього кілька кліків мишкою за лічені секунди. Це дуже зручно. До того ж онлайн-магазини працюють двадцять чотири години на добу. До того ж покупець має можливість економити свій час не тільки на виборі потрібного йому товару, а й на його доставку. Особливо актуальні покупки в інтернет-магазинах для людей, які з яких-небудь причин не можуть надовго покинути свій будинок, наприклад, під час хвороби або догляду за маленькою дитиною.
  • Економія грошей. Зазвичай товари в інтернет-магазинах продаються дешевше, ніж в звичайних магазинах, навіть з урахуванням доставки. Це цілком зрозуміло — адже інтернет-магазину не доводиться платити великі гроші за оренду дорогих торгових площ. Завдяки цьому він економить значні суми на своїх витратах, а тому має можливість пропонувати покупцям товари за нижчими цінами. Добре відомо, що на деякі товари в звичайних магазинах встановлюється націнка в розмірі 100-200% від їх собівартості. Різниця в ціні на такі товари, що продаються в онлайн-магазинах і звичайних торгових закладах, може бути досить значною.
  • Великий асортимент. На веб-сайті можна розмістити необмежену кількість різноманітних товарів, чого не можна сказати про звичайний магазин. Покупець при використанні послуг інтернет-магазину має можливість не тільки ознайомитися з усім розмаїттям продаваних моделей одного і того ж товару, але і побачити все наявні колірні рішення.
  • Можливість ознайомитися з відгуками інших покупців про товар. Це дозволяє зрозуміти, наскільки якісним і надійним він є, з'ясувати, які недоліки можуть проявитися у нього в ході використання, що дуже важливо. Багато онлайн-магазини надають клієнтам можливість писати коментарі на сторінці товару. Крім того, відгуки про цей товар можна прочитати і на незалежних веб-сайтах. Поряд з відгуками, клієнти онлайн-магазинів можуть ознайомитися з рейтингами товарів, що дозволяє їм побачити, які товари є найбільш затребуваними. Використовуючи систему відгуків і рейтингів, можна вибрати товар, що володіє оптимальним співвідношенням ціна / якість.
  • Різноманітні форми оплати. Якщо в звичайних торгових точках можна розплатитися тільки готівкою або банківською картою, то на веб-сайтах онлайн-магазинів надається можливість оплачувати покупки електронними грошима.

Недоліки:

  • Відсутність у покупця можливості «помацати» товар, який його цікавить. Максимум, що є у клієнта онлайн-магазину, — це отримання консультації по товару у менеджера в чаті або по телефону. З цієї причини через інтернет має сенс купувати тільки ті товари, які можна не оглядати.
  • Можливі проблеми з доставкою придбаних товарів. Трапляється так, що замовленого покупцем товару немає на складі, хоча на веб-сайті зазначено, що він є. Крім того, можуть виникнути затримки безпосередньо з доставкою купленого товару (особливо часто це відбувається перед святами, коли служба доставки виконує безліч замовлень).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 109)
Попередня новина: Преимущества изучения ...
Наступна новина: Преимущества торговли на ...

КОМЕНТАРІ