Робота по 55 годин і більше на тиждень підвищує ризик передчасної смерті – дослідження ООН

Робота по 55 годин і більше на тиждень підвищує ризик передчасної смерті – дослідження ООН

18.05.21 08:53 0 333
В Організації Об'єднаних Націй заявили, що ризик передчасної смерті від серцевих захворювань та інсульту вищий у людей, які працюють більш ніж 55 годин на тиждень. 17 травня в журналі Environment International опубліковане дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я та Міжнародної організації праці, що вважається першою глобальною оцінкою ризиків для життя і здоров'я, пов'язаних з тривалою роботою.

У дослідженні, що охоплює передпандемічні роки (2000-2016), зібрані дані з десятків досліджень з участю сотень тисяч людей.

«Робота 55 і більше годин на тиждень – серйозна небезпека для здоров'я. Настав час усім нам – урядам, роботодавцям і службовцям – усвідомити той факт, що тривалий робочий день може призвести до передчасної смерті», – прокоментувала голова департаменту ВООЗ з питань довкілля, зміни клімату і охорони здоров'я Марія Нейра.

Повідомляється, що робота 55 або більше годин на тиждень, за даними дослідження, пов'язана зі збільшенням ризику інсульту на 35% і підвищенням ризику смерті від ішемічної хвороби серця на 17% в порівнянні з роботою від 35 до 40 годин.

У дослідженні вказано, що в період з 2000 до 2016 року кількість смертей від серцевих захворювань, пов'язаних з тривалим робочим днем, збільшилася на 42%, а кількість випадків інсульту – на 19%.

За оцінками дослідників, тільки в 2016 році 488 мільйонів людей у всьому світі працювали понад 55 годин на тиждень, що призвело до 398 тисяч смертей від інсульту і 347 тисяч летальних випадків від серцевих захворювань. Більшість зафіксованих смертей припала на людей віком 60-79 років, які працювали 55 годин і більше на тиждень у віці від 45 до 74 років.

У ВООЗ вказують, що понаднормова праця спричиняє близько третини «професійних» захворювань. Крім того, пандемія COVID-19 прискорює розвиток чинників, які можуть сприяти тенденції до збільшення робочого часу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На 50% зросла кількість людей, які перебувають у депресії чи мають тривожні стани – психотерапевт

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Утримуваний Росією ...
Наступна новина: У Тернопільському ...

КОМЕНТАРІ