Близький Схід: Ізраїль посилює удари по цілях у Смузі Гази посеред проявів насильства

Близький Схід: Ізраїль посилює удари по цілях у Смузі Гази посеред проявів насильства

18.05.21 09:38 0 339
Ізраїль із самого ранку посилює свої удари по цілях ісламістського угруповання «Хамас» і споріднених із ним у Смузі Гази у відповідь на ракетні обстріли й інші напади бойовиків на цивільних мешканців країни.

«Хамас», «Ісламський джигад» та інші, в свою чергу, запускають усе нові сотні ракет, безпілотники з вибухівкою тощо, по території Ізраїлю, заявляючи, що це їхня відповідь на ізраїльські удари.

Крім того, в різних місцях у самому Ізраїлі стаються випадки насильства між ізраїльськими арабами й євреями.

Палестинці заявляють, що внаслідок одного з ударів загинули принаймні 10 членів однієї великої родини, серед того й діти. Ізраїль звинувачує бойовиків у тому, що вони використовують мирне населення як «живі щити» і вважають, що «смерть ізраїльтянина дорожча від життя палестинця»: за даними ізраїльської розвідки, в тому будинку під час удару відбувалася нарада оперативних керівників «Хамасу», тому в цьому випадку удар, як виняток, був здійснений без попередження.

Також авіація Ізраїлю знищила черговий багатоповерховий будинок у Смузі Гази, в якому, серед іншого, були офіси закордонних медіаорганізацій – агентства «Асошієйтед прес» і телеканалу «Аль-Джазіра».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ