Головний дипломат ЄС розкритикував складений Росією список «недружніх країн»

Головний дипломат ЄС розкритикував складений Росією список «недружніх країн»

18.05.21 10:55 0 352
Європейський союз розкритикував рішення Росії класифікувати США і Чехію як «недружні країни». Голова зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель назвав цей крок невиправданим.

«Ми закликаємо Росію переглянути своє рішення, щоб уникнути подальшого погіршення наших відносин, які і без того перебувають під напругою. ЄС продовжить узгоджувати свою позицію з партнерами», – сказав Боррель.

Він додав, що Брюссель висловлює «повну солідарність з Чеською Республікою, державою-членом ЄС, і Сполученими Штатами Америки».

«Закликаємо Росію повністю дотримуватися Віденської конвенції», – додав він.

Рішення Росії також розкритикував голова Європейської ради Шарль Мішель, який назвав дії російського уряду «черговим кроком ескалації», що «підриває дипломатичні відносини».

Днями уряд Росії затвердив перелік недружніх країн, в який увійшли Чехія і США, заявивши, що застосує цей захід і до інших країн, якщо вони братимуть участь в «недружніх діях».

Очікується, що Сполученим Штатам буде заборонено наймати місцевий персонал для своїх дипломатичних представництв у Росії, а кількість місцевих співробітників для диппредставництва Чеської Республіки обмежать до 19 осіб. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прага не знає, що означає внесення Росією Чехії до переліку «недружніх країн» – посол

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рідні ув’язнених в ...
Наступна новина: Росія: генконсульство США в ...

КОМЕНТАРІ