Афганістан: сутички між армією та талібами продовжилися після перемир’я на час Ід аль-Фітр

Афганістан: сутички між армією та талібами продовжилися після перемир’я на час Ід аль-Фітр

18.05.21 08:09 0 351
Бої між урядовими силами Афганістану та екстремістським угрупованням «Талібан» відновилися 16 травня в південній провінції Гельменд після триденного припинення вогню на честь ісламського релігійного свята Ід аль-Фітр.

Сутички почалися попри заяву представника політичного руху «Талібан» Сухейля Шагіна про те, що талібанські та афганські урядові переговорники провели коротку зустріч за день до цього в Катарі та поновили зобов'язання шукати мирного вирішення конфлікту.

Зіткнення, що сталися 16 травня, відбулися в околицях міста Лашкар Ґа, столиці провінції Гельманд. Тут тривають інтенсивні бої з того часу, як Сполучені Штати та НАТО почали виводити останні підрозділи з Афганістану на початку травня.

Читайте також: Таліби захопили район поблизу Кабула напередодні святкового припинення вогню

«Бойові дії розпочалися вранці і тривають», – сказав міжнародній агенції голова провінційної ради Гельманду Аттаулла Афган.

Він заявив, що бойовики «Талібану» почали напади на пункти пропуску в околицях Лашкар Ґа та інших районів. Речник афганської армії підтвердив, що бойові дії відновилися.

Натомість речник талібів Забіхулла Муджахід стверджує, що саме афганські урядові сили «розпочали операцію».

Триденне припинення вогню також відзначилося кількома нападами, в тому числі вибухом у мечеті в Кабулі 14 травня, внаслідок якого загинули 12 вірян та священнослужитель, який очолював молитву.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ