В Європарламенті підготували рекомендації щодо відносин із Росією

В Європарламенті підготували рекомендації щодо відносин із Росією

18.05.21 09:17 0 334
Комітет Європарламенту з міжнародних справ підготував проєкт рекомендацій із вибудовування довгострокової стратегії ЄС у відносинах із Росією. Документ опублікований на сайті комітету. Він містить п'ять основних рекомендацій, що стосуються як протидії політиці російської влади, яку автори документа вважають агресивною, так і підтримки громадянського суспільства в Росії.

Першим принципом є «стримування російської загрози» – як мовиться в документі, ЄС разом із НАТО та іншими партнерами повинні протидіяти агресивній політиці Росії і чинити на неї тиск із метою «повернути окуповані території» східним сусідам ЄС. У документі містяться й інші пропозиції на випадок продовження агресивних дій Москви – йдеться про заклики відключити Росію від системи SWIFT, вживати заходів для зниження залежності від російських нафти і газу, «принаймні, поки президент Путін при владі».

Другим принципом є боротьба з російським впливом і «гібридними загрозами» з боку Росії в ЄС і сусідніх країнах. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ми знаємо, що означає жити поруч із агресивним сусідом». Ексклюзивне інтерв'ю зі спікеркою Сейму Литви

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ