Загострення на Близькому Сході триває,палестинці оголосили загальний страйк

Загострення на Близькому Сході триває,палестинці оголосили загальний страйк

19.05.21 10:12 0 347
Бої між Ізраїлем та екстремістським угрупованняv «Хамас» не припиняються попри зусилля міжнародної дипломатії, спрямованої на припинення найбільшої ескалації в країні та в Смузі Гази за останні роки.

18 травня Ізраїль здійснив хвилю повітряних ударів по об'єктах «Хамасу», які, за твердження Тель-Авіву, були розташовані в Газі, зруйнувавши шестиповерхову будівлю. У відповідь бойовики обстріляли Ізраїль десятками ракет. Наразі невідомо про загиблих внаслідок нічних ударів.

Палестинці в Ізраїлі, Єрусалимі та окупованому регіоні Західного берегу Йордану почали загальний страйк 18 травня.

Страйк був оголошений лідерами палестинської громади в Ізраїлі, яка становить 20 відсотків населення країни. Його підтримала визнана міжнародною спільнотою Палестинська адміністрація на окупованому Західному березі.

Читайте також: Ізраїль заявляє про ліквідацію одного з лідерів екстремістів у Смузі Гази

Рада Безпеки ООН планує провести позачергове засідання 18 травня в рамках пошуку рішення для припинення бойових дій, в результаті яких загинуло за тиждень понад 200 людей.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден 17 травня сказав прем'єр-міністру Ізраїля Біньяміну Нетаньягу, що підтримує режим припинення вогню, але не вимагав перемир'я, судячи із заяві Білого дому.

Водночас він «закликав Ізраїль докласти всіх зусиль для забезпечення захисту невинних мирних жителів», йдеться в повідомленні.

Ізраїль вночі продовжив авіаудари по сектору Газа, повідомляє агенція AFP. Вибухи завдали шкоди дорогам та іншій інфраструктурі, спричинивши відключення електроенергії.

Президент Палестинської адміністрації Махмуд Аббас закликав Вашингтон вжити заходів проти «агресії Ізраїлю» на зустрічі з представником США з питань Палестини та Ізраїлю Гейді Амром, повідомляє офіційне інформаційне агентство Wafa. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Ізраїльсько-палестинський конфлікт у фотографіях: загострення триває

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перший етап електронної ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ