Білорусь: члена ініціативної групи Бабарика засудили до 5,5 року колонії

Білорусь: члена ініціативної групи Бабарика засудили до 5,5 року колонії

19.05.21 08:05 0 351
Суд у Мінську присудив 5,5 року колонії посиленого режиму Сергієві Капанцю, члену ініціативної групи опозиційного кандидата на виборах 2020 року Віктора Бабарика. Його звинуватили в сприянні організації масових заворушень і в грубому порушенні громадського порядку, повідомляє правозахисний центр «Весна».

Капанець нібито передав в бот телеграм-каналу Nexta, визнаного в Білорусі екстремістським, інформацію і відео про переміщення спецтехніки силовиків, а також поширював листівки, передані йому Юрієм Воскресенським. Сам Воскресенський на суд не прийшов.

Капанця також звинуватили в участі в акціях протесту 10 і 11 серпня в Мінську, що, як вказує обвинувачення, нібито виявилося в «блокуванні доріг, викрикувань ним гасел, скоєнні гучних ударів руками, непокорі законним вимогам представників влади».

Сергій Капанець провини не визнав. У своєму останньому слові він зазначив, що під час ознайомлення з постановою у нього склалося враження, що він читає «якусь публікацію «Радянської Білорусі» – настільки тут було все маніпульовано, підтасовано, сфабриковано і величезна кількість бажаного видана за дійсне». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі 10 людей засуджені за вивішування опудал і спалювання автопокришок

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Уряд розподілив 1,4 млрд ...

КОМЕНТАРІ