Стандартна драма GameStop (GME)

Стандартна драма GameStop (GME)

19.05.21 11:04 0 1484

2021 рік почався зі знаменної події на WallStreet. Акції GameStop (GME) зросли більш ніж на 5.000 XNUMX% всього за три місяці. Велика частина цього зростання відбулася в січні, коли величезна група інвесторів зібралася, щоб підняти ціну акцій. Далі, ми коротко розглянемо, як насправді стався цей цікавий випадок. Ну а більш детальну інформацію про компанію GameStop читайте на сайті Pro100news.

Реальна вартість акцій GameStop (GME)

Вартість акцій GameStop (GME) збільшилася після грудня завдяки догляду PlayStation 5 і Xbox Series X. GameStop - це колишній магазин відеоігор, який сильно постраждав від переходу ринку цифрових платформ. Однак Райан Коен, засновник Chewy.com і гуру електронна комерція, Він прийняв кермо влади GameStop в кінці минулого року, коли став мажоритарним акціонером і пообіцяв зробити компанію прямим конкурентом Amazon.

У першій половині січня ціна акцій з жовтня виросла практично в 40 рази. Акції GME, природно, досягли вартості близько XNUMX доларів. Однак саме тут через Reddit (сайт форуму) організувалася величезна група інвесторів, щоб навмисно накрутити вартість акцій. Але що спонукало їх зробити це? Відразу попереджаю: це було не через гроші.

Завищена вартість акцій GameStop (GME)

Ось справжня причина, по якій ця величезна група інвесторів погодилася підняти ціну акцій GameStop.
Через форум Reddit під назвою r / WallStreetBets, користувачі проаналізували, на які основні компанії робили ставки фонди Wallstreet (цифра, відома на фондовому ринку як короткий стиск, який дозволяє вам робити ставки проти акції і заробляти гроші, якщо вона впаде в ціні).

GameStop була вказана як одна з провідних компаній, проти яких робили ставки пайові інвестиційні фонди WallStreet. Отже, користувачі цього форуму погодилися підняти ціну акцій і програти мільярди доларів інвестиційним фондам мільйонерів WallStreet.

Коротше кажучи, користувачі Reddit об'єдналися, щоб завдати шкоди таким засобам виключно з метою саботажу. Інвестори як такі не прагнули збагатитися зростанням цін на акції, а скоріше хотіли нашкодити «багатим», що є сумнівною і 100% ірраціональної мотивацією для інвестування. Однак слід уточнити, що це було щось зовсім законне. З іншого боку, реакція фондів WallStreet не втратити більше грошей могла бути класифікована як незаконна.

Оскільки більшість цих інвесторів купували акції через безкоштовного брокера Robinhood, власники цієї платформи, які також володіють інвестиційними фондами, які постраждали від зростання цін на GME, вирішили обмежити покупку цих акцій. Звичайно, вони залишили можливість продати його включеною. Все для того, щоб остаточно знизити ціну акцій:

  • По-перше, таке маніпулювання ринком є чимось абсолютно незаконним, що породжує велику недовіру до відомого брокеру Robinhood.
  • По-друге, цей захід дійсно уповільнив зростання акцій, але тепер інвестори наполягають на роздуванні ціни GME і зуміли утримати її вище 300 доларів (ціна, яка все ще занадто висока).

Хто виграє, а хто програє?

Ні те, що зробили користувачі Reddit, ні те, що зробили пайові інвестиційні фонди, неправильно. З одного боку, маніпулювання ринком — злочин; з іншого боку, ірраціональне завищення вартості акцій являє собою величезний ризик і завдає шкоди ринку. По суті, це економічний міхур, який рано чи пізно повинен лопнути.

Тепер пам'ятаєте, що економічні бульбашки можуть лопатися швидко або повільно, і з такою великою кількістю нових доларів, надрукованих за останні кілька місяців пандемії, цей процес, ймовірно, буде кілька повільним. Тим більше що з урахуванням намірів інвесторів в будь-яку ціну нашкодити фондам.

Збиток пайовим інвестиційним фондам не є гарною мотивацією для інвестування. Ринок повинен регулюватися раціональними, а не пристрасними рішеннями. Коли емоції ейфорії, гніву або паніки диктують рішення інвестору, слід очікувати катастрофи.

Звичайно, там, де одні програють, інші виграють, і багато хто з тих, хто щиро інвестував в акції GameStop (GME), змогли добитися відмінних результатів в останні дні. Однак логічно, що акції цієї компанії коштують набагато менше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 112)

КОМЕНТАРІ