Радіо Свобода подало до Європейського суду з прав людини свою скаргу проти Росії

Радіо Свобода подало до Європейського суду з прав людини свою скаргу проти Росії

20.05.21 10:15 0 335
Московське бюро Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) та його генеральний директор Андрій Шарий подали до Європейського суду з прав людини свою скаргу щодо використання Росією закону про «іноземних агентів», внаслідок чого з січня на Радіо Свобода та самого Шарого були накладені штрафи на мільйони доларів.

RFE/RL та Шарий стверджують, що дії Росії порушують права на свободу вираження поглядів і свободу преси, захищені статтею 10 Європейської конвенції з прав людини, і що вони зазнають непоправної шкоди, якщо суд не буде діяти швидко. Після того, як суд відмовився вжити тимчасових заходів у відповідь на першу заяву RFE/RL від 16 квітня, компанії запропонували подати свою справу по суті до 18 травня. Зважаючи на нагальність ситуації, Радіо Свобода сподівається, що справі буде надано «пріоритетний статус».

14 травня російські судові виконавці прибули до московського бюро Радіо Свобода, щоб повідомити організацію про виконавче провадження у справах про штрафи, що виникли внаслідок відмови російської редакції позначити свої матеріали як такі, що були створені «іноземним агентом» – термін, який в Росії означає, що RFE/RL є «ворогом держави». Того ж дня російська влада заблокувала російські банківські рахунки RFE/RL. Згідно з російським законодавством, якщо штрафи не буде сплачено, влада має право оголосити корпорацію неплатоспроможною та заблокувати доступ до її сайтів. Генеральному директору бюро Шарому загрожує ув'язнення до двох років та банкрутство. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія: суд відмовився визнати незаконним включення журналістки Радіо Свобода до списку «іноагентів»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На насосних станціях та ...
Наступна новина: У Черкасах помер ...

КОМЕНТАРІ