До Олімпіади в Токіо провакцинують понад 80% мешканців Олімпійського містечка – МОК

До Олімпіади в Токіо провакцинують понад 80% мешканців Олімпійського містечка – МОК

20.05.21 09:12 0 340
Понад 80 відсотків учасників Олімпійських і Паралімпійських ігор у Токіо, які житимуть в Олімпійському містечку, до початку змагань будуть провакциновані від COVID-19, повідомив голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

«Разом з нашими японськими партнерами і друзями я можу тільки ще раз підкреслити повну відданість МОК щодо спільної організації безпечних для усіх Олімпійських і Паралімпійських ігор», – сказав Бах, виступаючи 19 травня в Токіо.

Він запевнив, що Олімпіада в Токіо буде безпечною як для спортсменів, так і для громадськості, попри нинішні побоювання, що цей масштабний захід може призвести до збільшення випадків захворювання.

Японське видання Nikkei повідомило 19 травня, що за три місяці після початку кампанії з вакцинації в Японії щеплення отримали менш ніж 30 відсотків медиків у великих містах, в той час як урядові дані, опубліковані раніше цього тижня, вказували про близько 40 відсотків.

18 травня Токійська лікарська асоціація, в яку входять близько 6 тисяч лікарів первинної ланки, приєдналася до закликів скасувати Олімпіаду, заявивши, що лікарні в японській столиці «зайняті і майже не мають вільних місць».

Понад 3,7% населення Японії зі 126 мільйонів зробили хоча б одне щеплення – це найнижчий показник серед багатих країн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Японія: медики закликали скасувати Олімпіаду через пандемію

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ