США засудили Ердогана за «антисемітські» висловлювання

США засудили Ердогана за «антисемітські» висловлювання

20.05.21 09:23 0 336
Сполучені Штати назвали «антисемітськими» і «негожими» висловлювання президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо єврейського народу на тлі зростаючої напруженості на Близькому Сході.

18 травня спікер Державного департаменту заявив, що США «рішуче засуджують недавні антисемітські коментарі президента Ердогана щодо єврейського народу і вважають їх негожими».

«Ми закликаємо президента Ердогана та інших керівників Туреччини утримуватися від провокаційних висловлювань, які можуть спровокувати подальше насильство. Ми закликаємо Туреччину приєднатися до Сполучених Штатів в роботі з припинення конфлікту», – мовиться у заяві.

Держдепартамент додав, що «антисемітській риториці ніде немає місця».

«Сполучені Штати глибоко віддані боротьбі з антисемітизмом у всіх його формах. Ми серйозно ставимося до насильства, яке часто супроводжує антисемітизм, і небезпечної брехні, яка його приховує. Ми завжди повинні протиставляти факти брехні та відповідати на злочини на ґрунті ненависті справедливо», – мовиться у заяві. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи скоюють Ізраїль і «Хамас» воєнні злочини в Смузі Гази?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що таке остеопатія?
Наступна новина: Мінкульт обрав 109 проєктів ...

КОМЕНТАРІ