Що таке остеопатія?

Що таке остеопатія?

20.05.21 09:21 0 545

Остеопатія в Україні тільки набирає обертів. Люди все частіше говорять, що треба звернутися до остеопата, але до кінця не розуміють: хто це і що він робить. Нумо розберімося. Ну розповість нам про це засновниця школи лікаря Ірини Іванової: https://drivanova.com/obuchenie-osteopatii/, в якій безпосередньо можна пройти навчання остеопатії в Києві.

Історія остеопатії

Остеопатія спрямована на природні структури тіла, на їх нормальне і відновне функціонування. Вона з'явилася в Америці приблизно в 1889 році. Назву запропонував доктор Ендрю Тейлор Стілл, засновник остеопатії як професії. Перші остеопати зіткнулися з нерозумінням з боку як класичних лікарів, так і уряду. Але незважаючи на всі перешкоди, до кінця ХХ століття остеопатія стала окремою, але шанованої професією у багатьох країнах світу.

В Європу остеопатична медицина прийшла в 1927 році, коли Літтлджон, учень Стілла, відкрив першу Британську остеопатичну школу. У 60-х роках остеопатичні школи відкрилися в інших країнах Європи ..

Перша в Росії остеопатична школа з'явилася в 1994 році в Санкт-Петербурзі. Минуло вже більше 20 років, а остеопатія тільки починає набувати популярності серед населення. Завдяки головному спеціалісту Росії Д. Мохову і команді його колег остеопатію офіційно визнали на рівні уряду.

Що таке остеопатія?

Якщо говорити простими словами, остеопатія — перш за все медицина, а не шаманство або магія. Лікар-остеопат має вищу медичну освіту (не рахуючи інтернатури або ординатури по іншим медичним спеціальностями) плюс навчання по остеопатії (4 роки).

Остеопатія спрямована на відновлення функцій в організмі шляхом усунення внутрішнього дисбалансу. На сеансі проводиться діагностика з подальшим лікуванням порушень взаємодій органів і частин тіла. Застосовуються краніосакральної (робота з черепом, хребтом і хрестцем), вісцеральні (робота з внутрішніми органами) і м'які техніки мануальної терапії.

З якого віку можна звертатися до остеопата?

Багато пацієнтів приходять на прийом тільки тоді, коли класична медицина (лікарські препарати) вже не допомагають. Найкраще показати дитину вже з першого місяця життя і до року. У цей період можна найкраще опрацювати багато проблем, які підуть безслідно. У дорослому стані можна записатися на прийом в будь-якому віці.

Кажуть, немає здорових людей, є недообслідовані, а при будь-якому фізичному навантаженні або психоемоційному перенапруженні в організмі може статися непередбачений збій (де тонко, там і рветься). Лікувати хворобу значно складніше, ніж займатися профілактикою. Тому звертатися до остеопатії краще до того, як щось почало турбувати.

Чому різні остеопати дають різний результат?

Немає поганого чи хорошого остеопата. У кожного свої методики, напрацювання, чутливість рук, різний рівень підготовки. Тому треба знайти «свого» лікаря остеопата, який би вам допомагав.

Як знайти справжнього остеопата?

Лікарі, які пройшли чотирирічне навчання по остеопатії, мають диплом первинної перепідготовки та сертифікат державного зразка. Є реєстр лікарів-остеопатії, де можна по прізвищу та місту подивитися, чи є даний лікар в реєстрі чи ні.

Чому так дорого коштує прийом лікаря остеопата?

Первинне навчання лікарів-остеопатов одне з найдорожчих в Росії. Але захоплений остеопат не зупиняється на досягнутому і постійно підвищує рівень знань за рахунок післядипломних семінарів. Стандартний трьох-чотириденний семінар з остеопатії коштує від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Цим і обумовлені ціни на прийом.

Як часто необхідно ходити до остеопата?

При загостренні захворювання лікар може призначати сеанс один-два рази на тиждень. Якщо сильного больового синдрому немає, остеопатія проводиться один раз на місяць.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 105)

КОМЕНТАРІ