Приватний будинок для людей похилого віку: переваги і недоліки

Приватний будинок для людей похилого віку: переваги і недоліки

20.05.21 13:10 0 537

Чи можлива щаслива і безтурботна старість? Чи можна на схилі років відчувати себе потрібним і важливим, мати багато друзів? Відповідь: однозначно так! Багато людей в похилому віці тільки починають жити, відійшовши від щоденних турбот, нарешті знайшовши час для себе і своїх захоплень. І пансіонат для людей похилого віку може стати тим самим місцем, де бабуся чи дідусь зможуть реалізувати себе і знайти новий дім.

Приватний будинок для людей похилого віку: переваги і недоліки

Мабуть, головний недолік такого закладу в тому, що це все-таки не рідний дім. Для багатьох людей переїзд з місця, де вони прожили все своє життя, дається важко, і адаптація займає деякий час. Але якщо мова йде про дійсно хороший пансіонат, то на допомогу прийдуть психологи, які допоможуть літній людині прийняти новий уклад життя і знайти своє місце в новому колективі.

Що ж стосується переваг такого рішення, то їх в рази більше:

  • Літні люди, які проживають у спеціалізованому закладі, отримують якісне медичне обслуговування на постійній основі. Для них створені всі умови, щоб, незважаючи на хвороби жити комфортно.
  • Можливість спілкуватися зі своїми ровесниками також позитивно позначається на бабусях і дідусях. Часто вони заводять нових друзів, активно беруть участь в соціальному житті, перестають відчувати себе самотніми.
  • Одномоментно вирішується маса побутових питань, пов'язаних з необхідністю готувати їжу, прати, прибирати. Адже нерідко люди похилого віку вже не здатні справлятися з усіма цими завданнями самостійно, а для близьких в силу різних факторів це являє додатковим клопотом.
  • Літні люди можуть отримати стільки уваги, скільки їм необхідно, адже персонал приватних пансіонатів повністю орієнтований на турботу про постояльців, в той час як сім'я зазвичай обтяжена роботою, вихованням дітей та іншими завданнями.

Природно, що з самого початку не багато людей похилого віку виявляють бажання переїхати в будинок для престарілих навіть на деякий час, не кажучи вже про те, щоб жити там на постійній основі. І в цьому випадку психологи рекомендують не вступати в конфлікт і не змушувати людину в віці приймати таке рішення насильно. Як правило, достатньо умовити спробувати пожити в будинку для літніх людей протягом невеликого терміну, наприклад, в період відпустки сім'ї. Тоді правильно підібраний пансіонат зможе стати новим домом для престарілого, і він сам захоче залишитися жити там.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)
Попередня новина: В Україні запровадили ...
Наступна новина: Страхование в Украине: ...

КОМЕНТАРІ