МВС Білорусі пропонує включити національний прапор до списку забороненої символіки

МВС Білорусі пропонує включити національний прапор до списку забороненої символіки

22.05.21 14:41 0 942
Національний білоруський біло-червоно-білий прапор включать до списку забороненої символіки, повідомив заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі Михайло Бедункевич. Він стверджує, що «символіка, яка використовувалася колаборантами, не може бути дозволена» і «ходити під цими прапорами на вулицях ніхто не дасть». Високопосадовець додав, що в новому законі є варіанти використання прапора в інших цілях – у театральній діяльності, в кіно як факт історії.

«Як нащадки людей, які воювали і віддали життя за перемогу (над нацистами в Другій світовій війні – ред.), ми не можемо просто так, байдуже дивитися на символіку зрадників. Тому найближчим часом виступатимемо з ініціативою щодо включення до списку нацистської символіки бчб-прапора, що використовувався всіма колабораціоністськими організаціями на території БССР у роки окупації», - цитує Бедункевича сайт TUT.BY.

Журналісти також наводять слова директора Інституту історії НАН Білорусі Вадима Лакиза, який говорив в інтерв'ю виданню «Наша нива», що в роки війни фіксувалося «використання біло-червоно-білих прапорів на публічних заходах із пропагандистськими цілями». Однак він додає, що документів про офіційний дозвіл німецької окупаційної влади на використання біло-червоно-білих прапорів колабораційними організаціями «виявлено не було». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На будівлі Сенату Чехії встановили білоруський прапор

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Дня вишиванки ...
Наступна новина: На Тернопільщину приїхав ...

КОМЕНТАРІ