Переслідуваний у Росії історик Дмитрієв отримав премію Норвезького Гельсінкського комітету

Переслідуваний у Росії історик Дмитрієв отримав премію Норвезького Гельсінкського комітету

22.05.21 15:11 0 595
Голова відділення товариства «Меморіал» у російському регіоні Карелія, дослідник сталінських репресій Юрій Дмитрієв став лауреатом премії Свободи імені Андрія Сахарова, яку присуджує Норвезький Гельсінський комітет. Про це повідомляє сайт організації.

«Юрій Дмитрієв відомий своєю роботою з виявлення жертв радянського терору в Карелії, де десятки тисяч людей були розстріляні і вбиті без суду і слідства і поховані в братських могилах. Дмитрієв буквально зібрав кістки жертв у цих масових похованнях, упізнав їх по іменах і повернув їм гідність», – сказав генеральний секретар комітету Гейр Хеннеланд.

Він додав, що можна «провести риску» від Андрія Сахарова, який боровся за те, щоб «Росія подивилася в лице своєму минулому і важливості документування правди для запобігання новим злочинам», і до діяльності Юрія Дмитрієва.

У зв'язку з обмеженнями, пов'язаними з пандемією COVID-19, церемонія нагородження відбудеться 29 жовтня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Що Росія хоче зробити із Сандармохом та яку книгу пише в СІЗО історик Дмитрієв, який знайшов масове захоронення жертв НКВС

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: «Велике ...

КОМЕНТАРІ