Плюси та мінуси роботів-газонокосарок

Плюси та мінуси роботів-газонокосарок

23.05.21 22:35 22 721

Головне достойність робота газонокосарки - його автономність. У кожного покупця техніки газони розрізняються за розмірами, складності рельєфу, типу трави та ін. Ізраїльська компанія створила моделі роботів під кожну проблему. Було вигадано тисяча причин, щоб не доглядати за газоном: то дощ, то немає сил, то просто лінь. У робота газонокосарки немає виправдань - вона працює за розкладом, поки ви відпочиваєте. Але це не єдина перевага робота перед ручними газонокосарками. Крім переваг, як і у будь-якої техніки у роботів є і недоліки. Далі ми розглянемо плюси і мінуси роботів-газонокосарок. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://allrobots.com.ua/gazonokosilki-roboty/, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Переваги роботів-газонокосарок

Надійна якість складання — ударостійкий пластик, сталеві рами, надгострий ножі. Корпус косарки і зарядної бази не бояться дощу. При бажанні захистити газонокосарку від надлишку вологи, купується будиночок-укриття.
Robomow - мульчуюча машина. Суцільнометалеві ножі зрізають траву і подрібнюють до фракції, яка ефективно живить газони. Як результат - газон не вимагає додаткового добрива і виглядає міцним і зеленим. За роботом не потрібно прибирати скошену траву.

Режим викошування країв - унікальна перевага. Реалізується за рахунок виносу ножа в бік за межі коліс. Стриже траву біля будинку, бордюрів та інших перешкод. Завдяки виносу ножів, зістригається  трава в межах 3-5 см до перешкоди. Жодна з газонокосарок, представлених на ринку роботів, не стриже так близько до перешкоди.

Великі суцільнометалеві ножі, пристрій яких не дозволяє траві забиватися в частині газонокосарки. У пелюсток заточуються обидві грані, що збільшує термін служби. Коли одна сторона затупиться, можна переставити пелюстка таким чином, щоб косила друга кромка. Ножі справляються з безліччю завдань:

  1. Стрижка краю;
  2. Мульчування;
  3. Скошування порослі дерев і кущів.

Роботизована газонокосарка визначає навантаження на двигун, в залежності від складності покосу. Якщо датчик показує, що трава висока, косарка знижує швидкість, щоб поліпшити результат стрижки.

Ще одна фішка робота газонокосарки Robomow - мультизональна. Якщо має бути стрижка трави на різних ділянках, роботу потрібно прохід не менше 1,2 м. Якщо такий проїзд є, на другій ділянці досить встановити адаптер периметра. Якщо проходу між ділянками немає, знадобиться друга база.

Як вибрати?

Вибір газонокосарок за параметрами:

  • Площа газону;
  • Ширина скосу;
  • Висота скоса;
  • Розташування газону на рельєфній поверхні 8-20 градусів.

Пам'ятайте, чим ширше смуга стрижки ділянки, тим менше робот потопче газон колесами. Безпека — роботи оснащуються датчиками дощу, виявлення перешкод, підняття і нахилу. Якщо на вулиці злива, а косарка запрограмована стригти газон, вона почекає, поки дощ припиниться. Якщо косарку підняти або нахилити, перестануть обертатися ножі. Якщо ввести пін-код, роботом не зможуть скористатися діти або зловмисники.

Мінуси роботів-газонокосарок:

  • Ціна. Купівля роботизованої газонокосарки — задоволення не дешеве, тому при виборі орієнтуйтеся на площу газону, що підлягає стрижці. Рекомендований розмір газону для моделей RS - 30-50 соток, RC - 5-20 соток, RX - до 3 соток. Тому, щоб ціна не сильно вдарила по бюджету, підходьте до вибору розумно.
  • Власники-естети називають недоліком глянцеву поверхню робота. Після робіт по догляду за газоном, на пластиці залишаються подряпини від каменів або звисаючих гілок.
  • Для деяких непросто розібратися в настройках для правильного управління машиною. Але досить один раз присвятити час налаштуванню управління (для цього є докладна інструкція) і цей мінус не завдасть більше ніяких турбот.
  • Чутливе дно робота. Газонокосарки Robomow не можна мити знизу, тому що можна пошкодити датчики. Чиститься косарка сухою щіточкою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 101)
Наступна новина: Чому варто вибрати ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
merry_tinker_bell - 24.05.21

Каменти жгут! :-D

аватар країна
Kosteley - 24.05.21

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
VirginRouge - 24.05.21

Сколько ж можно говорить…

аватар країна
Blackbiz_vendetta - 24.05.21

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
bobby200 - 24.05.21

Вы не правы.

аватар країна
MamaHATALYA - 24.05.21

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС

аватар країна
lera_ne_lera - 24.05.21

ух ти...

аватар країна
vspomnil - 24.05.21

Мені нарвится стиль викладу

аватар країна
uVr1t0r - 24.05.21

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
alicedark - 24.05.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
maxim_lis - 24.05.21

Побольше б таких постов на блоге.

аватар країна
StarLord18104 - 24.05.21

ну, ничо так… в общем.

аватар країна
comewithme7 - 24.05.21

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал

аватар країна
Majloy - 24.05.21

Сайт просто замечательный, порекомендую всем знакомым!

аватар країна
JQXAHH - 24.05.21

Это просто бомба!!!

аватар країна
jbright - 24.05.21

З уводольствіем потиснув би автору руку, його сайт - диво.

аватар країна
SUICIDEWAVE - 24.05.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Duckymitya - 24.05.21

Корисного багато знайшла для себе

аватар країна
V_KontIk - 24.05.21

отлично !!! Все супер!

аватар країна
Vaddark - 23.05.21

Дійсно цікава тема.

аватар країна
kristina_karpova - 23.05.21

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
KLAD4i - 23.05.21

Очень понравилась ваша статья