ЄС офіційно заявив: борт Ryanair змусив сісти в Мінську військовий літак Білорусі

ЄС офіційно заявив: борт Ryanair змусив сісти в Мінську військовий літак Білорусі

25.05.21 09:16 0 336
Європейський союз заявив 24 травня, що літак авіакомпанії Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська через дії білоруського військового літака. Це перша офіційна заява Євросоюзу, в якій чітко вказано на цю обставину інциденту, що стався 23 травня і спричинив затримання журналіста Романа Протасевича.

«23 травня білоруська влада неприпустимим кроком змусила цивільний літак здійснити аварійну посадку в Мінську. Літак, що належить компанії з ЄС, летів між двома столицями ЄС і перевозив понад 100 пасажирів, був змушений до приземлення білоруським військовим літаком», – ідеться в декларації, яку від імені Євросоюзу оприлюднив верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

У заяві вказано, що ця ситуація стане предметом розгляду на засіданні Європейської ради (найближче з них відбудеться вже 24 травня, – ред.)

«Здійснюючи цей примусовий акт, білоруська влада поставила під загрозу безпеку пасажирів та екіпажу. Міжнародне розслідування цього інциденту повинно бути проведене для встановлення порушення міжнародних авіаційних правил», – наголошує Боррель. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Примусова посадка літака Ryanair у Білорусі може бути порушенням Чиказької конвенції – ICAO

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розклад занять на цей ...
Наступна новина: У Держекоінспекції ...

КОМЕНТАРІ