МЗС Чехії закликає негайно звільнити затриманого білоруського активіста Романа Протасевича

МЗС Чехії закликає негайно звільнити затриманого білоруського активіста Романа Протасевича

25.05.21 10:26 0 432
Міністерство закордонних справ Чеської Республіки в оприлюдненій заяві «висловило виразний протест» у зв'язку із затриманням Романа Протасевича, який у відомстві назвали «серйозним припущенням з порушення міжнародного права в галузі авіації, яке не може залишитися без відповіді».

На цьому наголосив заступник міністра закордонних справ Чехії Ян Когоут у розмові з послом Білорусі в Чехії Валерієм Курдюковим, який у зв'язку з порушенням міжнародного права білоруською стороною був запрошений до міністерства. Чехія закликала владу Білорусі «негайно звільнити Романа Протасевича і його подругу».

Як зазначено далі в заяві, «Чеська Республіка наполягатиме на докладному міжнародному розслідуванні цього серйозного інциденту, який поставив під загрозу життя пасажирів і команди і яким білоруські органи зловжили для переслідування одного зі своїх критиків».

Інцидент розглядатиме на своєму надзвичайному засіданні Рада Європи. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ryanair оновила заяву щодо інциденту в Білорусі. Тепер авіакомпанія називає дії Мінська «піратством»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пам'ятними заходами у ...
Наступна новина: Сергій Надал зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ